Avrupa Borsalarında görünüm karışık 

Avrupa Borsalarında görünüm karışık 

Merkez Bankalarının yoğun gündemi ile dolu haftaya başlarken, Avrupa borsaları karışık bir görünüm sergiliyor. 

A+A-

Avrupa hisseleri Pazartesi günü yatırımcıların ABD Merkez Bankası Federal Reserve ve İngiltere Merkez Bankası'ndan faiz oranı kararlarının beklentisi içinde yoğun bir haftaya hazırlanmasıyla karışık bir görünüm sergiliyor. 

Avrupa Borsalarının göstergesi niteliğindeki, Pan-Avrupa Stoxx 600, düşüşle işlem görürken, sektörler ve büyük borsalar ayrışıyor. Madencilik hisseleri %0,6 düşerken perakende %0,4 yükseldi. İngiltere'de FTSE 100 yüzde 0,12 ve Almanya'da DAX yüzde 0,28 düşüş yaşarken, Fransa'da CAC 40 yüzde 0,02 yukarıda işlem görüyor. 

ABD'de faiz indirimi neredeyse kesinleşmişken yatırımcılar Fed'in Çarşamba günü faiz oranlarını ne kadar düşüreceğini ve başkan Jerome Powell'ın para politikasının gelecekteki yolu hakkında nasıl bir rehberlik vereceğini görmek için bekliyor.

İngiltere Merkez Bankası da Perşembe günü son para politikası kararı için bir araya gelecek ve piyasalar şu anda iki ay içinde ikinci kez faiz oranlarını düşürüp düşürmeyeceği konusunda bölünmüş durumda.

Pazartesi günü Asya piyasaları, yatırımcıların Çin'den gelen önemli ekonomik verileri sindirmesi ve Cuma günü Japonya Merkez Bankası toplantısını beklemesiyle karışık seyretti. ABD vadeli işlemlerinin çok az değiştiği görüldü.

Avrupa'da, Pazartesi günü İsveçli giyim devi H&M'den kazançlar gelirken, İtalya'dan enflasyon verileri bekleniyor.

 

İlgili Haberler