Avrupa borsalarında güne karışık başlangıç yapıldı 

Avrupa borsalarında güne karışık başlangıç yapıldı 

İngiltere'de düşük enflasyon borsaya destek verirken, açıklanan şirket bilançoları Avrupa'nın diğer borsalarında satış ağırlıklı bir seyre neden oluyor. 

A+A-

Avrupa borsaları Çarşamba günü yatırımcıların şirket bilançolarına yoğunlaşmasının ardından karışık bir şekilde işlem görüyor, iyimser enflasyon verileri ise İngiltere piyasalarının daha iyi performans göstermesine yardımcı oluyor.

Almanya'da DAX endeksi %0,2, Fransa'daki CAC 40 %1 düşüşle işlem görüyor. İngiltere'de FTSE 100 ise %0,8 yükseliş sergiliyor. 

İngiltere enflasyonu 2021'in en düşük seviyesine geriledi. Avrupa güne enflasyonla ilgili bazı hoş haberlerle başladı, veriler İngiltere'deki tüketici fiyatlarının Eylül ayında İngiltere Merkez Bankası'nın %2 hedefinin altına düştüğünü ve bunun Nisan 2021'den bu yana ilk kez gerçekleştiğini gösteriyor.

İngiltere'nin enflasyon oranı yıllık bazda %1,7'ye düştü, bu da tahmin edilen %1,9'un ve bir ay önce kaydedilen %2,2'nin altında bir oran oldu.

Değişken gıda ve enerji bileşenlerini hariç tutan çekirdek enflasyon da tahmin edilenin altında, %3,2 olarak gerçekleşti, bir önceki ay bu oran %3,6 seviyesindeydi. 

Bu sayılar, İngiltere'deki maaşların Ağustos'a kadar olan üç ayda iki yıldan uzun süredir en yavaş artışını gösterdiğine işaret eden verilere eklendi ve İngiltere merkez bankasının önümüzdeki ay faiz oranlarını düşürme yolunda olduğunu gösteriyor.

Bunun öncesinde, Avrupa Merkez Bankası'nın da Perşembe günü para politikasını bir kez daha gevşetmesi bekleniyor; Euro bölgesi iş faaliyetleri Eylül ayında beklenmedik şekilde daraldı ve enflasyon merkez bankasının hedefinin altına düştü.

İlgili Haberler