Avrupa borsalarında pozitif seyir hakim 

Avrupa borsalarında pozitif seyir hakim 

Yatırımcılar önde gelen Avrupa ekonomilerinden gelen ekonomik verileri incelerken, Avrupa borsaları yukarı yönlü bir seyir izliyor 

A+A-

Yatırımcılar önde gelen Avrupa ekonomilerinden gelen ekonomik verileri incelerken ve günün ilerleyen saatlerinde Fed'in Jackson Hole konferansına yönelik beklenti sürerken, Avrupa borsaları yukarı yönlü bir seyir izliyor 

Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki, Pan-Avrupa STOXX 600 endeksi %0,5 artışla 516,29 puandan işlem görüyor 

Bugün açıklanan PMI verileri 

Euro bölgesi için flaş satın alma yöneticileri endeksi (PMI), firmaların fiyatlarını artırmasına rağmen Ağustos ayında iş aktivitesinde şaşırtıcı bir güç göstererek 51,2'ye sıçradı.

Fransa'nın PMI'ı Ağustos ayında Olimpiyatlardan gelen artış ve tahminlerin aşılmasıyla 27 ayın en yüksek seviyesi olan 55,0'a yükseldi. Bu, Fransa borsasının gösteresi CAC 40 endeksini yüzde 0,3 oranında yukarı çekiyor. 

Bunun tersine, Almanya'nın ticari faaliyetleri üst üste ikinci ayda da daraldı ve PMI verileri beklenenden daha fazla bir daralma gösterdi. Alman DAX endeksi  yüzde 0,2 artışla işlem görüyor

İngiltere'nin PMI'ı 53,4 seviyesindeydi ve bu da ticari faaliyetin bu ay hızlandığını gösteriyor. Gösterge FTSE yüzde 0,3 artış gösteriyor. 

Avro Bölgesi'ne ilişkin tüketici güveni verileri, ABD PMI'ı ve günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan ilk işsizlik başvuruları rakamları da yakından izlenecek.

Piyasalar şimdi, günün ilerleyen saatlerinde başlayacak Jackson Hole konferansında kesintinin boyutuna ilişkin daha fazla ayrıntıyı bekliyor. Başkan Jerome Powell Cuma günü açılış konuşmasını yapacak.


BNP Paribas Asset Management baş piyasa stratejisti Daniel Morris, "Jackson Hole'dan herhangi bir sürpriz beklemeyin. Zaten buna yönelik yeterince iletişim oldu. Yapmak istedikleri son şey piyasayı şok etmektir" dedi.

Morris, Avrupa hisse senetleri açısından "Hala biraz hayal kırıklığı yaratan bir toparlanma. Avrupa hisse senetleri ABD hisse senetlerinden veya dünyanın geri kalanından daha mı iyi performans gösterecek? Bunun olacağını göreceğiniz bir senaryo oluşturmak daha zor" diye ekledi.

"Avrupa hisse senetleri ABD hisse senetlerinden veya dünyanın geri kalanından daha mı iyi performans gösterecek? Bunun olacağını göreceğiniz bir senaryo oluşturmak daha zor".

İlgili Haberler