Avrupa borsalarının tadı yok: Satış baskısı artıyor

Avrupa borsalarının tadı yok: Satış baskısı artıyor

Avrupa borsalarında satış baskısı artarken yeni güne de aşağı yönlü bir seyirle açılması bekleniyor.

A+A-

Küresel enflasyon endişelerinin piyasaları sarsmaya devam etmesi nedeniyle Avrupa hisse senetlerinin negatif bölgede açılması bekleniyor.

Japon yeninin ABD doları karşısında 38 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin Asya borsaları üzerinde yarattığı baskının Avrupa piyasaları üzerinde de kendini hissettireceği öngörülüyor.

Vadeli endeklere bakıldığında FDAX düne göre yüzde 0,24, Eurostoxx 50 vadeli endeksi yüzde 0,26 ve FTES 100 vadeli endeksi yüzde 0,22 eksideler

Küresel piyasaların dikkati ABD'de Cuma günü açıklanacak olan Mayıs ayı kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksine çevrilmiş durumda.

Yatırımcılar raporun, Fed'in bu yılın ilerleyen dönemlerinde faiz oranlarını düşürme olasılığını güçlendirebilecek fiyat baskılarının hafiflediğini göstermesini umuyor.

Avrupa piyasaları bugün İtalya'nın son tüketici ve iş dünyası güven rakamları ile İspanya'nın perakende satış verisini izleyecekler. Brüksel'de AB liderler zirvesi başlayacak ve İngiltere Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporunu yayınlayacak.

İlgili Haberler