Avrupa hisse senetlerinde günün başlangıcı pozitif oldu 

Avrupa hisse senetlerinde günün başlangıcı pozitif oldu 

Yatırımcılar, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken, Avrupa piyasaları Perşembe günü yükselişle açıldı.

A+A-

Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Pan-Avrupa Stoxx 600 yüzde 0,41 oranında yükselirken, tüm büyük Avrupa borsaları güne pozitif bölgede başladı.

Çoğu sektör de güne yeşil başladı; gıda ve içecek sektörü endeksi yüzde 0,78 artışla lider olurken, petrol ve gaz yüzde 0,73 değer kazandı. Teknoloji gün geçtikçe yükseldi ve güne yüzde 0,23 yükselişle başladı.

Bu yükseliş, pan-Avrupa Stoxx 600'ün arka arkaya son seansları düşük kapatmasıyla birkaç gün süren olumsuz yatırımcı güveninin ardından geldi.

Teknoloji hisseleri Çarşamba günü, ABD'deki yatırımcıların mega-cap teknoloji hisselerinden çekilmesi ve jeopolitik gerilimlere ilişkin endişeler ve ABD'den daha sıkı ihracat kısıtlamalarına ilişkin raporların ortaya çıkmasıyla çip sektörünün küresel olarak gerilemesiyle düşüş yaşadı.

Asya-Pasifik piyasaları gece boyunca çip sektöründen gelen haberler üzerine düşüş yaşadı ve Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 2'den fazla değer kaybetti.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi Çarşamba günü 2022'den bu yana en kötü seansını yaşarken ABD hisse senedi vadeli piyasalarında şu sıralarda kısmi bir yükseliş sergiliyor. 

Avrupa'da ise Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günü son faiz oranı kararını açıklaması bekleniyor. Piyasalar genel olarak merkez bankasının faiz oranlarını değiştirmemesini bekliyor ancak yatırımcılar para politikasının izleyeceği yol konusunda rehberlik almayı umuyor.

Novartis, Volvo, Ubisoft ve Nokia, Perşembe günü bilançolarını açıklayacak şirketler arasında yer alıyor.

İlgili Haberler