Avrupa piyasaları karışık seyrederken Almanya'da DAX rekor seviyeye yükseldi 

Avrupa piyasaları karışık seyrederken Almanya'da DAX rekor seviyeye yükseldi 

Avrupa hisseleri, üçüncü çeyrek bilanço rakamlarında ilk verilerin gelmeye başlamasıyla Salı günü karışık bir seyir izliyor. 

A+A-

Avrupa Borsalarının ortak göstergesi niteliğindeki Stoxx 600 endeksi, %0,16 düştü, ancak Almanya'da DAX endeksi düz çizginin biraz üzerinde kalarak rekor seviyeye ulaştı.

Sektörler kayıplar ve kazançlar arasında dağıldı, petrol ve gaz hisseleri petrol piyasasını takip ederek %3 gerilerken seyahat hisseleri %1,3 arttı.

Avrupa için temkinli başlangıç, Dow Jones Sanayi Endeksi ve S&P 500'ün yeni günlük zirvelere ve rekor kapanışlara ulaştığı Wall Street'teki kazançların ardından geldi. Dow Jones Sanayi endeksi vadeli işlemleri geriledi.

Asya-Pasifik piyasaları gece boyunca karışıktı, ancak bölgesel çip hisseleri, Pazartesi günü Nvidia'nın hisse fiyatının %2,4 artması ve ardından rekor seviyede kapanmasıyla yükseldi.

Veri cephesinde, İngiltere istatistik ajansı, ikramiyeler hariç ortalama ücretlerin Haziran'dan Ağustos'a kadar yıllık bazda %4,9 arttığını, Mayıs'tan Temmuz'a kadar olan %5,1'den biraz düştüğünü ve Reuters'ın ekonomistler arasında yaptığı anketin tahminlerini karşıladığını söyledi.

İkramiyeler dahil kazançlardaki artış iki yıldan fazla bir süredir en düşük seviye olan %3,8'e düştü.

Analistler, bunun İngiltere Merkez Bankası'nın para politikasına karar vermek üzere bir sonraki toplantısından önce ücret baskılarının son anlık görüntüsü olduğunu ve olası bir faiz indirimini desteklediklerini belirttiler. Piyasa fiyatlandırması şu anda Kasım ayında başka bir 25 baz puanlık faiz indirimi için yaklaşık %83 olasılık koyuyor.

İlgili Haberler