Avrupa'da açıklanan bilançolar, endeksleri aşağı çekiyor 

Avrupa'da açıklanan bilançolar, endeksleri aşağı çekiyor 

Avrupa'nın önde gelen hisse senedi piyasaları, ABD ve Avrupa'da açıklanan çok sayıdaki şirket bilançolarının ardından Perşembe günü düşüş yaşıyor. 

A+A-

Avrupa'nın önde gelen hisse senedi piyasaları, ABD ve Avrupa'daki çok sayıda şirket karlarının ardından Perşembe günü düşüş yaşarken, ABD'de yaklaşan politika faizi düşüşü beklentileri küresel tahvilleri destekledi.

ABD Merkez Bankası Fed Çarşamba günü faiz oranlarını sabit tuttu ancak Eylül ayında indirime kapıyı açtı. Yatırımcılar İngiltere Merkez Bankası'nın günün ilerleyen saatlerinde çeyrek puanlık bir faiz indirimine gitmesini  yüzde 60 civarında bir olasılıkla değerlendiriyor. 

Büyük Avrupa piyasaları çoğunlukla düşüş yaşadı; Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki pan-Avrupa STOXX 600  yüzde 0,6, Almanya DAX endeksi ve Fransa CAC 40 endeksi yüzde 1,3 kayıp sergiliyor 


Britanya'nın FTSE 100 endeksi TSİ 14:00'da açıklanacak faiz oranı kararı öncesinde yüzde 0,3 kayıpla el değiştiriyor. 

stephane-ekolo.jpeg

TFS Derivatives hisse senedi stratejisti Stephane Ekolo, "Bazı ağır topların piyasa öncülüğünü kesmesi gerçeği, ileriye dönük iyiye işaret değil ve Avrupa piyasalarının neden düşük performans gösterdiğini açıklayabilir" dedi.

Ekolo, "Hayal kırıklığı yaratan bilanço sonuçları, sanayi sektörü için yavaşlayan büyüme, Çinli tüketicilerin artık talebi kurtarmak için orada olmaması ve enflasyonun olası yeniden canlanması. Elinizde pek de hoş olmayan bir kokteyl var." ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler