Bakır fiyatları Çin'deki talebin hayal kırıklığı yaratmasıyla düşüyor

Bakır fiyatları Çin'deki talebin hayal kırıklığı yaratmasıyla düşüyor

Çin'de talebin keskin bir şekilde düşmeye devam etmesiyle birlikte bakır fiyatlarında gerileme sürüyor.

A+A-

Bakır fiyatları, bugün de düşerek Çin'den gelen zayıf talebin ABD'nin faiz indirimi umutlarını dengelemesiyle haftalık düşüşe geçmesi bekleniyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.54'te %0,3 düşüşle 9.759,50 dolar/tona geriledi. Kontrat hafta şu ana kadar %1,9 düştü.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Ağustos ayı bakır kontratı, %1,3 düşüşle 78.960 yuan/tona (10.870,19 dolar) geriledi.

Çin'in Cuma günkü ticaret verileri, ithalatın beklenmedik bir şekilde %2,3 daraldığını, ihracatın ise beklentileri aşarak %8,6 arttığını gösterdi.

İşlenmemiş bakır ve ürünleri ithalatında Haziran verileri, zayıf talep, bol stoklar ve yüksek fiyatların alım ilgisini azaltması nedeniyle 14 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bu hafta ayrıca LME depolarındaki bakır stoklarının Ekim 2021'den bu yana en yüksek seviyesi olan 206.775 tona çıktığı görüldü.

Ancak dün beklenenden daha soğuk gelen ABD enflasyon verileri, Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gideceği yönündeki umutları güçlendirdi.

Dolar endeksi =USD bu hafta geriledi ve dolar fiyatındaki emtianın satın alınmasını daha ucuz hale getirdiği için fiyatlara bir miktar destek sağladı.

Yatırımcılar, ekonomisini canlandırmak için daha fazla teşvik sağlamak amacıyla Çin Komünist Partisi'nin gelecek hafta yapacağı önemli toplantıyı bekliyor.

İlgili Haberler