Bakır fiyatları son bir yılın en sert düşüşüne hazırlanıyor

Bakır fiyatları son bir yılın en sert düşüşüne hazırlanıyor

Çin'den gelen olumsuz veriler ışığında Londra bakır piyasası, Mayıs 2023'ten bu yana en büyük aylık düşüşe hazırlanıyor.

A+A-

Londra'da bakır fiyatları Cuma günü yükseldi, ancak en büyük tüketici Çin'deki düzensiz ekonomik büyüme ve artan stoklar nedeniyle Mayıs 2023'ten bu yana en büyük aylık düşüşünü gerçekleştirme yolunda ilerliyor. 
Londra Metal Borsası'nda üç aylık bakır kontratının fiyatı TSİ 05:16 itibariyle %0,5 artışla 9.558,50 dolar/ton seviyesindeydi. Kontrat Haziran ayında %4,8 düştü ve mevcut eğilim devam ederse üst üste altıncı haftalık kaybına hazırlanıyor.

Bakır fiyatları 20 Mayıs'ta 11.104,50 dolar/ton ile rekor seviyeye yükseldikten sonra, kısmen Çin'den gelen zayıf ekonomik veriler ve ABD faiz oranlarına ilişkin belirsizlik nedeniyle %14 düştü.
StoneX analisti Natalie Scott-Gray, "Piyasalar görüşlerini temel gerçeklere kaydırdı ve gerçek şu ki talep özellikle Çin'de zayıf. Bu arada, Çin dışına bakarsak, imalat sektörünün sağlığı bulanık kalmaya devam ediyor, ABD daha iyi performans gösteriyor, ancak Avrupa imalat durgunluğunda kalıyor. Yıl boyunca bakırın ton başına ortalama 9.500 dolar civarında olacağını düşünüyorum, ancak fiyatların yılsonuna kadar 10.500 doların üzerine çıkacağını tahmin ediyorum, bu da ABD'de ilk faiz indiriminin yapılacağı zamana denk geliyor" dedi.


İlgili Haberler