Balinalar elinde 51,59 milyar XRP tutuyor

Balinalar elinde 51,59 milyar XRP tutuyor

Balinalar ve köpekbalıkları, yani XRP mega sahipleri arasında ilginç bir eğilim ortaya çıktı: XRP fiyatı mevcut kırılmasından önce konsolide olurken, mega sahipler varlıklarını sessizce artırdı.

A+A-

Zincir üzerindeki veriler, XRP mega sahipleri arasında ilginç bir eğilimi ortaya koyuyor; bu bağlamda 100.000'den fazla XRP jetonuna sahip olan adreslere atıfta bulunuluyor. "Balinalar" ve "köpekbalıkları" olarak tanımlanan bu büyük sahipler, XRP fiyatı mevcut kırılmasından önce konsolide olurken varlıklarını sessizce artırıyorlardı.

Zincir üzerindeki analiz firması Santiment'in verileri, büyük XRP sahipleri arasında artan bir birikim eğilimini vurguluyor; en az 100.000 XRP jetonuna sahip olan bu varlıklar, geçen Ağustos ayından bu yana varlıklarını istikrarlı bir şekilde artırıyor.

Santiment, bu dönemden itibaren arz birikiminde gözle görülür bir artış gözlemledi. Temmuz 2023'te Ripple-SEC davasında XRP'nin bir menkul kıymet olmadığını kesin olarak ilan eden tarihi kararın ardından XRP, takip eden haftalarda gerilemeden önce 0,95 dolara kadar yükseldi.

Takip eden Ağustos ayında, XRP daha sonra 0,44 doların en düşük seviyesine ulaşacaktı; ancak Santiment'e göre balinalar bunu aylara yayılan uzun bir birikim sürecini başlatmak için mükemmel bir fırsat olarak değerlendirdi. Bu devam eden birikim eğilimi, şimdi bu XRP mega yatırımcıları için varlıklarda yeni bir zirveye ulaştı.

Santiment'e göre, 100.000'den fazla token tutan XRP cüzdanları, şu anda 51,59 milyar XRP elinde bulunduruyor; bu da tüm zamanların en yüksek seviyesini ve toplam arzın %85'ini temsil ediyor.

Art arda fiyat artışlarının yaşandığı günlerin ardından, XRP bugünkü işlem seansında 0,62$'lık en yüksek seviyeye ulaştı ve fiyatı için yükseliş söylemleri ortaya çıktı. Bildirildiği üzere, XRP dört saatlik grafiklerinde bir "altın haç" göstererek mevcut yükseliş dalgasını doğruluyor.

Bu yazının yazıldığı sırada, XRP gün içi kazançlarının bir kısmını sildi ve son 24 saatte %4,7 artışla 0,61 dolara yükseldi. Haftalık %40'ın üzerindeki artışın ardından, XRP 33,99 milyar dolarlık piyasa değeriyle piyasa sıralamasında altıncı sırayı geri aldı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler