Balinalar hareket kaldı, Bitcoin ve XRP fiyatlarında kırılganlık arttı

Balinalar hareket kaldı, Bitcoin ve XRP fiyatlarında kırılganlık arttı

Zincir üzerindeki veriler Bitcoin, XRP ve diğer en iyi kripto para birimlerinin yılın başlarına kıyasla son zamanlarda balinaların daha az faaliyetine tanık olduğunu gösteriyor.

A+A-

X'teki yeni bir gönderide zincir içi analiz firması Santiment, Balina İşlem Sayısındaki son eğilimin sektördeki en iyi kripto paralar için nasıl göründüğünü tartıştı.

Buradaki “Balina İşlem Sayısı”, belirli bir kripto para birimi ağında meydana gelen ve değeri 100.000 $ veya daha fazla olan toplam transfer sayısını takip eden bir zincir içi metriği ifade ediyor.

Bu ölçekteki işlemlerin genellikle balinalar tarafından yapıldığı kabul edilir, dolayısıyla Balina İşlem Sayısı bu devasa varlıkların katıldığı faaliyet miktarını temsil ediyor.

Göstergenin değeri yüksek olduğunda, balinaların şu anda çok sayıda hamle yaptığı anlamına gelir. Böyle bir eğilim, büyük oyuncuların varlığın alım satımına aktif bir ilgi duyduğunu gösterir.

Öte yandan, metriğin düşük olması, balinaların blok zincirinde çok fazla hamle yapmadıkları için kripto para birimine fazla dikkat etmeyebilecekleri anlamına gelir.

Şimdi, son birkaç ay içinde en iyi beş coin olan Bitcoin (BTC), XRP (XRP), Ethereum (ETH), Cardano (ADA) ve Toncoin (TON) için Balina İşlem Sayısındaki eğilimi gösteren grafiğe bakalım:

screenshot_1-150.jpg

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü üzere, Balina İşlem Sayısı Mart ayında Bitcoin ve Ethereum için oldukça yüksek seviyelerdeydi. Daha spesifik olarak, ayın 13'ü ile 19'u arasında, BTC ve ETH'nin her ikisi de yaklaşık 115.000 balina transferi gördü.

Balinaların bu yüksek aktivitesi, Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek (ATH) fiyatının hemen ardından gelmişti ve bu da bu büyük sahiplerin muhtemelen ralliden para kazanmak için hamleler yapmış olabileceğini düşündürüyordu.

O zamandan bu yana geçen aylarda, metrik oldukça kayda değer bir düşüş kaydetti. Bitcoin son zamanlarda 60.000 balina işlemi görürken, Ethereum'un düşüşü gösterge sadece 32.000'de kaldığı için daha da önemli oldu.

XRP ve Cardano gibi coinlerde Mart ayında bu iki coin kadar yüksek balina faaliyeti görülmemişti, ancak o zamanki seviyeler bugünkünden belirgin ölçüde daha yüksekti ve bu da sektördeki balinaların alım satım faaliyetlerine ara verdiğini gösteriyor.

Bunun çeşitli varlıklar için ne anlama gelebileceğine gelince, balina faaliyetinin olmaması daha bayat bir piyasaya yol açabilir, çünkü oynaklığı besleyen bu varlıklardan gelen büyük bir hacim söz konusu. Bu nedenle, balinalar hareketsiz kaldığı sürece Bitcoin ve diğer kripto paralar konsolidasyonlarının devam ettiğini görebilir.

BTC Fiyatı

Bitcoin dün 57.000$ seviyesine kadar gerilemişti, ancak kripto para bugün 59.000$ civarına geri döndüğü için bir sıçrama yaşadı.

İlgili Haberler