Bank of America gümüş için 2026 yılı öngörüsünü paylaştı

Bank of America gümüş için 2026 yılı öngörüsünü paylaştı

Her ne kadar piyasadaki dalgalanma gümüşün ons fiyatını 30 doların altına düşürmüş olsa da, analistler arasında giderek büyüyen bir koro henüz değerli metalden vazgeçmiş görünmüyor.

A+A-

Bank of America (BofA), madencilik sektöründe güçlü bir potansiyel görerek piyasaya ağırlık veren son kurum oldu. Bankanın değerli metaller stratejisti Michael Widmer, gümüşteki son satışlara rağmen, gümüş fiyatlarının önümüzdeki iki yıl içinde ons başına 35 dolara çıkmasını bekliyor.

Kısa vadede, birçok analist mevcut düzeltmede bile gümüşün yukarı yönlü 50 günlük hareketli ortalamasında sağlam bir destek tutmayı başardığını belirtiyor. Temmuz vadeli gümüş kontratları gün içinde %0,86 düşüşle ons başına 29,235$'dan işlem gördü.

Son birkaç yıldır, yatırımcılar jeopolitik risklere karşı korunmak istediklerinden altın güvenli liman olarak tercih ediliyordu; ancak Bank of America, değerli metaller sektörü içinde yeni yeni performans göstermeye başlayan gümüşün parlama zamanının geldiğini düşünüyor.

BofA Araştırma Analisti ve son gümüş raporunun başyazarı Lawson Winder ise şunları söyledi:

"Endüstriyel talep zayıf olduğu için gümüş altından daha düşük performans gösterdi. Küresel ekonominin köşeyi dönmesiyle birlikte beyaz metal daha iyi performans göstermeye başlayacaktır. Gümüş yoğun yeni nesil güneş panellerinin ilgi görmeye başlamasıyla da ek destek geliyor. Tüm bunlar daha fazla yatırımcıyı piyasaya çekebilir ve 30$/ons'a ulaşılabilecek şekilde fiyatları yükselten erdemli bir döngü yaratabilir."

Bu ortamda Winder, bankanın gümüş hisse senetleri için alım notunu teyit etti. Bankanın iki büyük gümüş seçimi Pan American Silver ve Wheaton Precious Metals.

Winder, gümüşün endüstriyel bir metal olarak önemli bir potansiyele sahip olmasına rağmen, fiyatların yükselmesi için yatırım talebinin artması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler