Bank of America yatırımcısını sevindirdi

Bank of America yatırımcısını sevindirdi

Bank of America Salı günü yaptığı açıklamada, ikinci çeyrek gelir ve karının, artan yatırım bankacılığı ve varlık yönetimi ücretlerine ilişkin beklentilerin üzerinde olduğunu söyledi.

A+A-

Bank of America Salı günü yaptığı açıklamada, ikinci çeyrek gelir ve karının, artan yatırım bankacılığı ve varlık yönetimi ücretlerine ilişkin beklentilerin üzerinde olduğunu söyledi.

Şirketin mali tablolarında öne çıkanlar şöyle oldu: 

Net kar: Hisse başına 80 sent tahminlere karşın, 83 sent
Gelir: 25,22 milyar dolar tahminlere karşın, 25,54 milyar dolar, 

Banka, şirketin net faiz gelirinin yüksek faiz oranları nedeniyle düşmesi nedeniyle karının önceki döneme göre %6,9 düşerek 6,9 milyar dolara veya hisse başına 83 sente gerilediğini söyledi. Gelir %1'in altında bir artışla 25,54 milyar dolara yükseldi.

Firmaya, yatırım bankacılığı ücretlerinin %29 oranında artarak 1,56 milyar dolara yükselmesi yardımcı oldu ve bu da 1,51 milyar dolarlık tahminleri geride bıraktı. Varlık yönetimi ücretleri, yüksek borsa değerlerinden destek alarak %14 artarak 3,37 milyar dolara yükseldi ve şirketin varlık yönetimi bölümünün gelirinde %6,3 artışla 5,57 milyar dolara yükselmesine yardımcı oldu, bu da esas olarak tahminle örtüşüyor.

Net faiz geliri %3 düşüşle 13,86 milyar dolara geriledi ve bu da tahminlerle eşleşti.

Bank of America slayt sunumunda, bankanın kredilerden kazandığı ile mevduat sahiplerine tasarrufları karşılığında ödediği tutar arasındaki fark olan ölçünün bu yılın dördüncü çeyreğinde yaklaşık 14,5 milyar dolara çıkacağını söyledi. Yöneticiler Nisan ayında yatırımcılara net faiz gelirinin ikinci çeyrekte dibe vuracağını söylemişti.

Ancak NII olarak bilinen yeni bir ölçüm , yatırımcılara bir geri dönüş olduğuna dair güven verdi. NII, bankaların para kazanmasının ana yollarından biridir.

Wells Fargo hisseleri Cuma günü hayal kırıklığı yaratan NII rakamları açıklayınca düşüş yaşadı ve yatırımcıların bu ölçüye ne kadar odaklandığını gösterdi.

Bank of America'nın hisseleri, NII rehberliğinin yardımıyla piyasa öncesi işlemlerde %2 arttı.

Geçtiğimiz hafta, JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Citigroup gelir ve kâr beklentilerinin üzerine çıktı; Wall Street aktivitesindeki toparlanmanın da yardımıyla Goldman Sachs Pazartesi günü de bu galibiyet serisini sürdürdü.

İlgili Haberler