Bank Of America'nın Nvidia tercihi, hisselerin yükselişine güç katıyor 

Bank Of America'nın Nvidia tercihi, hisselerin yükselişine güç katıyor 

Bank Of America'nın yayınladığı bir raporda Nvidia hisselerinin dördüncü çeyrekte sıçrama yapması beklenen hisseler arasında ilk sıralara alınması, şirketin hisselerini yukarı çekiyor. 

A+A-

Nvidia hisseleri (NVDA), Pazartesi günü %5'e varan yükselişin ardından Salı günü piyasa öncesi işlemlerde %1'in üzerinde artış sergiliyor. Bu yükseliş, Wall Street'in yarı iletken sektöründeki son düşüşün abartılıp abartılmadığını tartışmaya devam etmesiyle teknoloji hisselerinde daha geniş bir yükselişe yol açtı.

vivek-arya.png

 

Pazartesi günü, Bank of America analisti Vivek Arya, Nvidia'nın, yarı iletkenlerin 2024'ün sonunda geri dönüşünü beklediği bir dönemde firmanın en iyi "rebound" seçimlerinden biri olduğunu belirtti.

Arya, müşterilere yazdığı bir notta, "Mevsimsel rüzgarların dağılması nedeniyle temel senaryomuz, muhtemelen 4. çeyrekte bir "yarı iletken" toparlanma ihtimalini koruyor." diye yazdı.

Arya, Nvidia'nın yanı sıra Broadcom ve KLA Corporation'ın  da "kendi son pazarlarındaki en karlı satıcılar" olmaları nedeniyle toparlanmadan yararlanabileceğini belirtti.

PHLX Semiconductor endeksi geçtiğimiz ay yaklaşık %18 düşüş yaşarken, Nvidia hisseleri aynı dönemde %15'ten fazla kayıp yaşadı. Sektör, piyasa katılımcıları tarafından büyük sermaye teknolojisinin dışına çıkan bir rotasyona sürüklendi.

Arya, dalgalanmanın muhtemelen Nvidia'nın 28 Ağustos'taki bir sonraki bilanço açıklamasına kadar ve yarı iletken hisse senetleri için tarihsel olarak yılın en kötü ayı olan Eylül ayına kadar devam edeceğini düşündü. Arya, yarı iletken stoklarındaki mevcut yükseliş eğiliminin yalnızca dört çeyrektir devam ettiğini, önceki yükselişlerin ise genellikle 10 çeyreğe yakın sürdüğünü belirtti.

Özellikle Nvidia hisseleri, Blackwell çipinin dağıtımıyla ilgili artan endişeler nedeniyle baskı altında. Geçtiğimiz hafta The Information, Nvidia'nın yeni nesil AI yongalarının üç ay erteleneceğini ve bu durumun Microsoft, Alphabet  ve Meta  gibi büyük müşterileri potansiyel olarak etkileyeceğini bildirmişti.

Nvidia daha sonra yeni nesil Blackwell yonga üretiminin yılın ikinci yarısında "artış yolunda olduğunu" belirten bir bildiri yayınladı. Wall Street analistleri ise sorunun çözüleceğine inanıyor.

 

ekran-goruntusu-2024-08-13-121646.png

KeyBanc Capital Markets hisse senedi araştırma analisti John Vinh, Yahoo Finance'a yaptığı açıklamasında "Eğer bu gerçekten bir arz veya zamanlama meselesiyse, çoğu yatırımcının bunu incelemeye istekli olduğunu düşünüyorum. Eğer bu bir talep sorunu olsaydı, Nvidia ile başka sorunlarımız da olacağını düşünüyorum. Ancak bizim açımızdan onların (kazanç beklentisini) aşacağını ve artıracağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
 

ekran-goruntusu-2024-08-13-121758.png

 

UBS analisti Timothy Arcuri, Pazartesi günü müşterilere gönderdiği bir notta hisse senedine ilişkin Satın Alma notunu ve 150$'lık fiyat hedefini korurken, aynı zamanda Blackwell müşteri hacimli sevkiyatlarının muhtemelen "en fazla" dört ila altı hafta erteleneceğine inandığını belirtti.

Arcuri, "Lider müşterilerin ilk Blackwell bulut sunucularını Nisan 2025 zaman diliminde kullanıma sunması gerekiyor" diye yazdı. "Yapay zeka laboratuvarları hâlâ örnek taahhütlerini büyütüyor ve uzatıyor ve işletmeler talep karışımının bir parçası olarak hızla büyüyor; her ikisi de yükseliş göstergeleri."

Ayrıca Arcuri, piyasanın Nvidia'nın gelecekteki kazanç artışını hafife alıyor olabileceğini savundu. Arcuri şimdilik piyasanın Nvidia için en yüksek kazanç artışını 2025'te fiyatladığına inanıyor. Ancak Arcuri, "müşteri görüşmelerimiz göz önüne alındığında 2026'nın yeniden yükselişe geçme ihtimalinin daha yüksek göründüğünü" savundu.

 

İlgili Haberler