Banka kurma başvurusu yapan Katılımevim'den #KTLEV yeni karar

Banka kurma başvurusu yapan Katılımevim'den #KTLEV yeni karar

Katılım bankası kurmak için başvuru yaptığını açıklayan Katılımevim yönetim kurulu yeni kararını açıkladı

A+A-

Katılm bankası kurmak için gerekli işlemleri yürüttüğünü açıklayan Katılımevim KTLEV, kayıtlı sermaye tavanını 10 katına yükseltme kararı aldı. Şirketin KAP'a gönderdiği konu ile ilgili açıklama şöyle:

Şirketimizin 20.08.2024 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında;

Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-18.1 Sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği çerçevesinde, Şirket Esas Sözleşmesinin " Sermaye" başlıklı 6. Maddesinin tadili kapsamında kayıtlı sermaye tavanının 750.000.000 TL'den 7.500.000.000 TL'ye çıkarılmasına ve bu kapsamda ana sözleşmenin "Sermaye" başlıklı 6. maddesinin ekteki şekliyle tadil edilerek kabul edilmesine, ana sözleşme değişikliğinin yapılması amacıyla Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Ticaret Bakanlığı olmak üzere gerekli izin başvurularının yapılmasına, alınacak izinleri müteakiben esas sözleşme değişikleri için genel kurul çağrısı yapılarak gerekli sair işlemlerin tamamlanmasına karar verilmiştir.

Bu karara istinaden 22.08.2024 tarihinde (bugün) Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna (BDDK) kayıtlı sermaye tavanının artırılması ve süresinin uzatılması için başvuru yapılmıştır.

Yatırımcılarımızın ve kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.

ff-006.png

İlgili Haberler