Bankacılık devi çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkarabilir
ABD'de bankacılık sektörünün önemli isimlerinden Citigroup, büyük işletmelerde en az %10 işten çıkarmayı düşünüyor.
CNBC'nin Pazartesi günü süreç hakkında bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, Citigroup'un yöneticileri ve CEO Jane Fraser'ın yeniden yapılanması üzerinde çalışan danışmanlar, birkaç büyük işletmede en az %10'luk işten çıkarmaları görüştü.
Banka, Eylül ayında açıkladığı kapsamlı revizyonun bir parçası olarak işten çıkarmalar konusunda uyarıda bulundu, ancak işten çıkarmaların ve maliyet tasarruflarının ölçeğini içinde bulunduğumuz çeyrekte tahmin edeceğini söyledi.
CNBC'ye göre yeniden yapılanma, Wall Street devini basitleştirmeye ve hisse senedi fiyatını artırmaya çalışan Fraser'a daha doğrudan kontrol sağlamayı amaçlıyor.
Görüşmelerin henüz erken bir aşamada olduğunu ve işten çıkarılacak kişi sayısının değişebileceğini belirten CNBC, kredi kuruluşunun plan için Boston Consulting Group'u görevlendirdiğini de sözlerine ekledi.
Rapora göre Fraser'ın bölge müdürlerini, eş başkanları ve rolleri çakışan diğer kişileri işten çıkarma çabası, yöneticiler için %10'un üzerinde işten çıkarma anlamına gelecek.
Geçtiğimiz ay Citi, yönetim katmanlarını 13'ten sekize indireceğini açıkladı. Liderliğin en üst iki katmanında, işlevsel rollerin %15'inin azaltıldığı ve 60 komitenin ortadan kaldırıldığı belirtildi. Bankanın küresel personel sayısı bu yıl 240.000'de kaldı.
"Daha önce de söylediğimiz gibi, bankanın tüm potansiyelini ortaya koymaya ve paydaşlarımıza verdiğimiz taahhütleri yerine getirmeye kararlıyız" diyen banka sözcüsü, Boston Consulting Group'u işe alıp almadıkları konusunda yorum yapmaktan kaçındı.
Sözcü, "Şirketi yeniden yapılandırmak için attığımız adımların bazı zor ve önemli kararlar içerdiğini kabul ediyoruz, ancak bunlar yapımızı stratejimizle uyumlu hale getirmek ve 2022 Yatırımcı Günü'nde paylaştığımız planı gerçekleştirmek için doğru adımlardır." ifadelerini kullandı.
Fraser, 2021'de bankacılık devinin başına geçtiğinden beri kârları artırmaya, bankayı düzene sokmaya ve mevzuat sorunlarını çözmeye çalıştı. Ancak hisse senetleri yine de emsallerinin gerisinde kaldı.