Biden Başkanlık yarışında devam kararlılığında

Biden Başkanlık yarışında devam kararlılığında

Biden, ABC'ye verdiği röportajında ​​yaşı ve sağlığı hakkındaki soruları cevaplamayı reddetti, başkanlık yarışında kalacağını söyledi

A+A-

Tehlike altındaki yeniden seçilme mücadelesini kazanmak için mücadele eden Başkan Joe Biden, Cuma günü merakla beklenen bir TV röportajı ile görevde bir dönem daha hizmet etmeye hazır olduğunu gösterecek bağımsız bir tıbbi değerlendirme yapmasına yönelik önerileri defalarca reddetti ve Trump'ı suçladı. 

ABC'den George Stephanopoulos'a konuşan Biden, zorlu bir işte her gün karşılaştığı görevlere atıfta bulunarak, "Bakın, her gün bilişsel testim var" dedi. "Her gün testlerim var.Bu zaten yaptığım bir şey." dedi.

Biden, 22 dakikalık röportajı, tehlikeye giren adaylığına daha fazla zarar verecek herhangi bir büyük hata yapmadan atlattı, ancak bunun onun yaşı, formu ve bir dört yıl daha uygunluğu ve Kasım ayında Donald Trump'ı yenme becerisi hakkındaki endişeleri tamamen ortadan kaldırması pek olası görünmüyor.

Biden'ı, Seçim Gününe dört ay kala ve Demokratik Ulusal Kongre'ye sadece haftalar kala, partisinin önemsiz olmayan bir fraksiyonuna karşı bir açmazda bıraktı. Ancak bu aynı zamanda dikkatleri 2024 yarışını Trump'a yönelik bir referandum olarak çerçevelemeye yönelik hayati çabalardan da uzaklaştırabilir.

Görüşme sırasında Biden, 2020'dekinden daha zayıf olmadığını vurguladı. Kişisel doktorları tarafından "sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğunu" ve bir sorun varsa "kendisine söylemekten çekinmediklerini" söyledi.

Biden; "100 metreyi 10 saniyede koşabilir miyim? Hayır. Ama hâlâ iyi durumdayım” dedi 

Tartışmaya gelince Biden, "Hazırlık konusunda içgüdülerimi dinlemedim" dedi.

Biden, Trump'ın kendisinden sadece birkaç metre uzakta dururken yaptığı konuşmanın kendisini rahatsız ettiğini öne sürdü: "Bir soruyu yanıtlarken ve mikrofonu kapattıklarında bile onun hâlâ bağırdığını fark ettim ve bunun dikkatimi dağıtmasına izin verdim. Bunu suçlamıyorum. Ancak kontrolün bende olmadığını fark ettim."

Yarışı nasıl tersine çevirebileceği sorulduğunda Biden, anahtarlardan birinin Cuma günü Wisconsin'de düzenlediği gibi büyük ve enerjik mitingler olacağını savundu. 

Biden, "Trump patolojik bir sığınaktır" diyerek, Trump'ı Kovid-19 salgınına karşı federal müdahaleyi beceriksizce yapmakla ve iş yaratmada başarısız olmakla suçladı. "Trump'ın yaptığı ve kendisine değil de başkasına fayda sağlayan bir şey gördünüz mü hiç?" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler