Biden başkanlık yarışından çekildi / Meşale Kamala Haris'e geçebilir

Biden başkanlık yarışından çekildi / Meşale Kamala Haris'e geçebilir

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump'a karşı 2024 başkanlık yarışından çekileceğini söyledi

A+A-

81 yaşındaki Demokrat Biden'ın bu çarpıcı hamlesi, Beyaz Saray'da yeniden seçilme hedefinden vazgeçmesi yönünde haftalarca süren baskının ardından geldi. Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi

Biden, sosyal medya sitesi X'te yaptığı paylaşımda, "Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuruydu" diye yazdı.

Biden, "Yeniden seçilme niyetim olsa da, geri çekilmemin ve görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum" dedi. yazdı.

"Kararım hakkında bu hafta daha sonra milletle daha ayrıntılı olarak konuşacağım" ifadelerini kullandı.

Biden'ın duyurusu, giderek artan sayıda Demokrat arkadaşının, partinin gelecek ay Cumhuriyetçi Trump'a karşı yarışacak yeni bir aday seçmesine izin vermek için onu kenara çekilmeye çağırdığı bir dönemde geldi.

Başkanın kararı, Seçim Gününe dört aydan az bir süre kala başkanlık yarışının önünü açıyor. Bu aynı zamanda, şimdi yeni bir başkanlık listesi oluşturmak için mücadele etmesi gereken Demokrat parti için de olağanüstü sorular ve zorluklar yaratıyor.

Bir sonraki adayın, Trump ve Senatör JD Vance'in Cumhuriyetçi adaylarına karşı rekabet etmesi, bağışçıları, delegeleri ve görevdeki kişiye sadık diğer müttefikleri kazanması ve bir yandan da seçmenleri ülkenin en yüksek makamı için kendi değerlerine ikna etmesi gerekecek.

Ancak son haftalarda giderek artan sayıda üst düzey Demokrat, Biden'ı adayları olarak tutmaktansa bu göz korkutucu görevi tercih ettiklerini açıkça ortaya koydu.

Biden'ın kampanyası yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Biden, Haziran sonunda Trump'a karşı sergilediği feci tartışma performansının ardından kendi partisinden ve müttefiklerinden gelen desteği kaybetmeye başladı.

Trump'tan yalnızca üç yaş büyük olmasına rağmen Biden, tartışma sahnesinde çok daha kötü görünüyordu ve sesi çok daha kötüydü. Sert bir duruş ve bazen boş bakışlar sergiliyor, sıklıkla hırçın, belirsiz ve etkisiz cevaplar veriyordu.

Biden, hem içerik hem de görünüm açısından, son yıllarda kendisi gibi görünen ve sesi aynı olan Trump'la keskin bir tezat oluşturuyordu.

Tartışma anında Demokratlar arasında bir krize yol açtı. Daha sona ermeden parti görevlileri Biden'ın Trump'a karşı etkili bir şekilde kampanya yürütüp yürütemeyeceğine dair şüphelerini artırıyordu.

Yüksek profilli Demokrat bağışçılar ve destekçiler, Biden'ı açıkça ayrılmaya çağırdı ve bazıları bu arada kampanya katkılarını esirgeme sözü verdi.

İlgili Haberler