Biden'ın çekilmesiyle Trump için seçim artık çantada keklik değil mi?

Biden'ın çekilmesiyle Trump için seçim artık çantada keklik değil mi?

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim yarışından beklendiği gibi çekildiğini açıklaması sonrası Biden'a karşı pek çok noktada iyi performans gösteren Donald Trump anketlerde önde gidiyordu. Peki Biden'ın çekilmesi Trump'ı etkiler mi?

A+A-

ABD Başkanı haftasonu yazlığında aldığı kararla adaylıktan çekildiğini duyurdu, ancak Kasım seçimlerine kadar da görevini sürdüreceğini açıkladı. Capital Economics'in Kuzey Amerika baş ekonomisti Paul Ashworth ise değişen bu tabloyu yorumladı.

Ashworth, Başkan Joe Biden'ın yarıştan çekilmesiyle Donald Trump'ın ABD başkanlık seçimlerini kazanmak için hala en büyük favori olarak görüldüğünü söyledi.

"Bununla birlikte, bahis piyasaları Trump'ın Harris'i yenme olasılığının Biden'dan biraz daha düşük olduğunu gösteriyor" diyen Ashworth, Biden'ın Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i desteklemesine dikkat çekti.

Ashworth, Harris'in 10 Eylül'de yapılması planlanan ikinci başkanlık münazarasında kendisini Amerikan kamuoyuna tanıtmak için gerçek bir şansa sahip olacağını, ancak Trump'ın eski avukatla karşı karşıya gelmek istemeyerek münazaradan çekilebileceğini de sözlerine ekledi

İlgili Haberler