Biden'ın Covid testi pozitif çıktı, Las Vegas'taki konuşmasını iptal etti

Biden'ın Covid testi pozitif çıktı, Las Vegas'taki konuşmasını iptal etti

ABD Başkanı Joe Biden'ın Covid testinin pozitif çıktığı ve Las Vegas'ta katılacağı toplantıda yapacağı konuşmayı iptal ettiği öğrenildi.

A+A-

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'ın Çarşamba günü Covid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi. Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre yaptığı açıklamada, Las Vegas'ta konuşma yapan Başkan'ın "hafif semptomlar yaşadığını" söyledi. Jean-Pierre, Biden'ın Delaware'e döneceğini ve burada kendini izole edeceğini ve bu süre zarfında tüm görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmeye devam edeceğini söyledi. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Beyaz Saray, izolasyondayken makamının tüm görevlerini yerine getirmeye devam eden Başkan'ın durumu hakkında düzenli güncellemeler sağlayacaktır" denildi.

Beyaz Saray'ın bildirdiğine göre Biden, Las Vegas'ta Air Force One'a saat 18:30 civarında bindi. Başkan uçağa binerken maske takmıyordu. Biden, havaalanı pistinde bağırarak sorulan sorulara yanıt olarak gazetecilere "İyi, iyi hissediyorum" dedi.

Biden'ın doktoru, Başkan'ın Çarşamba öğleden sonra burun akıntısı ve "üretken olmayan öksürük" ile geldiğini söyledi. Doktor, Beyaz Saray tarafından paylaşılan bir açıklamada, "Günün ilk etkinliği için kendini iyi hissetti, ancak daha iyi hissetmediği göz önüne alındığında, COVID-19 için bakım noktası testi yapıldı ve sonuçlar COVID-19 virüsü için pozitif çıktı" dedi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler