Bilgisayar satışlarının toparlanmasıyla HP'nin gelirleri beklentileri aştı

Bilgisayar satışlarının toparlanmasıyla HP'nin gelirleri beklentileri aştı

HP, Çarşamba günü Wall Street'in ikinci çeyrek gelir tahminlerini aşarak müşterilerin sistemlerini yükseltmesiyle kişisel bilgisayar (PC) pazarında bir toparlanma sinyali verdi.

A+A-

HP, beklentileri aşan bir bilanço açıkladı. Diğer bilgisayar üreticileri gibi HP de pandemi sırasında tüketicilerin, işletmelerin ve okulların teknoloji ürünlerini stoklamasıyla satışlarda bir patlama yaşamış ve ardından satışlarında iki yıllık bir düşüş yaşamıştı. Bu düşüş şimdi hafiflediği görülüyor.

HP, Microsoft'un geçen hafta yeni nesil bilgisayarlarda çalışmak üzere tasarlanmış bir dizi yeni yapay zeka özelliğini tanıtmasının ardından bir yükseltme dalgasından yararlanmayı umuyor.

PC satışlarına yapay zeka dopingi

İcra Kurulu Başkanı Enrique Lores Reuters'a verdiği bir röportajda, şirketin 2024 mali yılının ikinci yarısında HP'nin PC satışlarının yaklaşık %10'unun bu tür "AI PC'lerden" yani yapay zeka destekli PC'lerden gelmesini beklediğini söyledi.

Lores Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "AI PC'ler 2025 yılında gerçekten daha anlamlı olacak" dedi ve şöyle devam etti:

"Bizim (mali) yılımız Ekim ayının sonunda bitiyor. Dolayısıyla yeni nesil yapay zeka bilgisayarları alanının henüz çok başında olacağız."

Lores, COVID-19'un ardından yaklaşık iki yıl süren talep düşüşünün ardından sistemlerini yükselten okullarla birlikte eğitim müşterilerinin ikinci çeyrekte satışları artırdığını söyledi.

LSEG verilerine göre HP ikinci çeyrekte 12,8 milyar dolar gelir elde ederek analistlerin ortalama tahmini olan 12,6 milyar doların üzerinde gelir elde etti.

Raporlanan çeyrekte, HP'nin masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarına ev sahipliği yapan kişisel sistemler segmentinin satışları bir yıl öncesine göre %3 artarken, baskı segmenti %8 düşüş gösterdi.

Şirket, daha önce hisse başına 3,25 ila 3,65 dolar arasında öngördüğü 2024 mali yılı düzeltilmiş kârının şimdi hisse başına 3,30 ila 3,60 dolar aralığında olmasını bekliyor. Tüm yıl aralığının orta noktası 3,43 dolar olan analist tahminlerinin üzerinde 3,45 dolar oldu.

Temmuz ayında sona eren üçüncü çeyrekte analistlerin 85 centlik ortalama tahminine paralel olarak orta noktası 85 cent olan hisse başına düzeltilmiş kar bekliyor.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler