Bioentrend Enerji (BIOEN) İzmir'deki yangından   etkilendi, açıklama yaptı

Bioentrend Enerji (BIOEN) İzmir'deki yangından etkilendi, açıklama yaptı

Bioentrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. İzmir Çiğli'deki yangında şirketin yüzde 100 oranında bağlı ortaklığına ait tesisin küçük çaplı hasar aldığını bildirdi. 

A+A-


Bioentrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. İzmir Çiğli'deki yangında şirketin yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı olan İzmir Novtek Enerji'ye ait tesisin küçük çaplı hasar aldığını bildirdi. 
Söz konusu tesiste Cumartesi akşamı tedbiren üretime ara verildiğini bildiren kuruluş, üretimin pazar sabahı kontrollü bir şekilde ve düşük yükle yeniden başladığını duyurdu. 

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayınlanan açıklamasında şöyle denildi: 


"29.06.2024 (dün) saat 16.00 itibariyle Çiğli Cumhuriyet Mahallesi'nde kuru alanda henüz belirlenemeyen nedenden dolayı başlayan, rüzgârın da etkisiyle Şirketimizin İzmir Harmandalı'nda bulunan %100 bağlı ortaklığımız İzmir Novtek Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait tesisimiz dışındaki otluk ve makilik alana, ardından da Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı'na sıçrayan bir yangın meydana gelmiştir.

İzmir İtfaiyesi, Orman İtfaiyesi ve ekiplerimizin hızlı müdahalesi ile yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Tesisimizde insan ve çevre sağlığına zarar verecek herhangi bir olumsuz durum yaşanmamıştır. Yangın sırasında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır.

Bugün itibarıyla hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Tesisimiz sigorta kapsamında olup ekspertiz çalışmaları başlamıştır.

Üretim tesisimizde ciddi bir hasar olmamasına rağmen, güvenlik tedbiri olarak dün akşam üzeri tamamen ara verilen üretime, bu sabah itibarıyla kontrollü bir şekilde düşük yükte başlanmıştır. Hasar tespitini takiben ve gerekli bakımlar yapıldıktan sonra sahada en kısa zaman içerisinde olay vuku bulmadan önceki üretim seviyelerimize ulaşacağımız öngörülmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunarız."

İlgili Haberler