Bir banka daha çalışanları için bonus sınırını kaldırdı

Bir banka daha çalışanları için bonus sınırını kaldırdı

Citigroup, Londra'daki Üst Düzey Bankacılar İçin Brexit Öncesi Bonus Sınırını Kaldırdı

A+A-

Citigroup Inc., Birleşik Krallık’taki bazı üst düzey bankacı ve yatırımcılarının bonuslarındaki sınırı kaldırdı. Banka böylelikle  JPMorgan Chase & Co. ve Barclays Plc gibi rakiplerinin izinden gitmiş oldu.

Bankanın “önemli risk taşıyan” çalışanları artık taban maaşlarının altı katına kadar bonus alabilecekler. Bu, daha önce bu çalışanların bonuslarını sabit maaşlarının iki katı ile sınırlayan önceki sınırın üzerinde bir artış anlamına geliyor.

Ancak Citigroup şu an için, bu çalışanların sabit maaşlarını önemli ölçüde değiştirmeyi planlamıyor. Bu durum, Barclays ve JPMorgan tarafından yapılan hamlelere benziyor, ancak bu firmalardaki önemli risk taşıyan çalışanlar artık taban maaşlarının on katına kadar bonus kazanabiliyor.

Citigroup’un ürün ve uluslararası düzenleyici tazminat başkanı Stuart Woodward, iç yazışmada yaptığı açıklamada, değişikliklerin “performansa dayalı ödeme tazminat felsefelerini pekiştirdiğini” belirtti.

Önemli risk taşıyan çalışanlar — yatırım bankacıları, yatırımcılar, risk yöneticileri veya uyum personeli gibi — için bonus sınırı, ilk olarak 2014 yılında Avrupa Birliği tarafından, finansal krize yönelik kamuoyu tepkisinin ardından getirilmişti. Citigroup’un bu son hamlesi, Birleşik Krallık’ın Brexit sonrası Britanya’yı daha çekici bir finans merkezi haline getirme çabasının bir parçası olarak bu sınırı kaldırmasından neredeyse bir yıl sonra geldi.

Citigroup, son yıllarda birçok banka gibi, çalışanların maaşlarına yapılan bir defalık ayarlamalar olan ve firmaların bonus sınırı kurallarını aşmasına izin veren rol bazlı ödenekleri de kullanmıştı. Değişikliklerin bir parçası olarak banka, Ocak ayından itibaren bu ödeneklerin kullanımını da azaltacak.

Citigroup sözcüsü yaptığı açıklamada, bu değişikliklerin bankaya rekabetçi maaşlar sunma, “son derece çekici kalma” ve doğru davranışları teşvik etme imkanı sağladığını belirtti. Bu değişiklik, Londra’daki bazı üst düzey bankacıların maaş paketlerinin, New York’taki meslektaşlarının bonus ağırlıklı paketlerine daha çok benzeyeceğinin en son işareti olarak görülüyor.

ff-016.jpg

Değişiklikler, Brexit sonrası Britanya’yı finans merkezi olarak daha cazip hale getirmek amacıyla Birleşik Krallık yetkililerinin bu sınırı kaldırmasından neredeyse bir yıl sonra geldi.

İlgili Haberler