BİST 100 ABD TÜFE verisinin ardından günü kayıpla tamamladı 

BİST 100 ABD TÜFE verisinin ardından günü kayıpla tamamladı 

ABD'de açıklanan enflasyon verileri dünya genelinde borsaları memnun etmedi. Bundan etkilenen BİST 100'de kayıplar derinleşti. 

A+A-

BORSATEK.COM -  Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi güne küçük çaplı bir yükselişle başlasa da sonrasında dünkü kapanış seviyesinin hemen altı ile hemen üstü arasında yatay bir seyir izledi. ABD'den açıklanan TÜFE verisinin ardından hız kazanan satışlar endeksi aşağı çekti. Gün içinde en yüksek 9176,41 puanı gören BİST 100 endeksi günü, günün en düşük seviyesi olan 8964,10 puandan tamamladı. Gün sonunda işlem hami 67 milyar 15 milyon 676 bin 608 TL seviyesinde oldu. 

BİST'in 30 sektör endeksi arasında yalnızca iki tanesi günü mini kazanımlarla tamamlarken, 28 sektör değer kaybı yaşadı. Günün değer kazanan sektörleri yüzde 0,16 oranında yükselen Bankacılık ve yüzde 0,04 oranında yükselen Orman Kağıt Basım sektörü oldu. En keskin değer kaybı ise yüzde 3,16 oranında gerileyen Ticaret sektör endeksinde yaşandı. 

Bugün ABD'de açıklanan enflasyon verileri hem aylık hem de yıllık bazda beklentilerin 0,1 puan üzerinde oldu. Enflasyon verisi sonrasında ABD tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş, küresel düzeyde borsaları olumsuz etkiledi. Yatırımcılar ABD'den yarın açıklanacak olan ÜFE verilerini bekliyor. Bu rakamların beklentilerin altında kalması halinde piyasalardaki havanın değişebileceği ifade ediliyor. 

İlgili Haberler