BIST 100 endeksi içinde prim potansiyeli yüksek 9 uyuyan hisse!

BIST 100 endeksi içinde prim potansiyeli yüksek 9 uyuyan hisse!

Borsa İstanbul'da benzerlerinden az prim yapmış, finansal göstergeleri en iyi 9 hisse hangisi?

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, Türkiye'nin uluslararası yatırımlar açısından önemli bir kriter olan "gri liste"den çıkmasına rağmen haftanın son işlem gününü sert satışla kapattı. 

Güne iyi başlamasına rağmen yaşanan bu düşüşte, henüz doğrulanmamış bazı siyasi faktörlerin de etkili olduğu vurgulansa da uzmanlara göre, bu tür örnekler aynı zamanda yatırım stratejileri açısından da bazı önemli fırsatlar veriyor. 

Yatay endeks döneminde yatırımcılar açısından en önemli fırsatlardan birisi portföy değişimi. Endekslerin yükselme dönemlerinde dğoal olarak her hisse aynı oranda prim yapmıyor. Eş değerdeki iki hisseden birisinin fiyatının diğerini geçmesinin bazı (arz-talep durumu, portföy tercihleri, hisse derinliği vb) sebepleri olabiliyor. Ama eş değer iki hisse arasındaki fiyat farkı eninde sonunda kapanıyor. 

Yatırım uzmanlarına göre, orta-uzun vadeli portföylerde ara ara bu bakış açısıyla hisse senedi revizyonlarına, değişikliğine mutlaka gidilmeli. Belirgin bir nedeni olmadan, belli bir dönem aralığında geride kalmış ama finansal göstergelerinde önemli bir değişiklik olmamış hisseler portföylere eklenmeli. 

Peki, Borsa İstanbul'da özellikle endeks hisselerinde durum ne? İşte, endekste bu yıl içinde aynı grupta mali rasyoları hala iyi olmasına rağmen, fiyatı diğerlerine göre daha az yükseldiği için görece cazip olan hisseler:

 

>>> HABERİN DEVAMI: BIST 100 endeksi içinde F/K oranı 10'un altında olan ve bu yıl en az prim yapmış 9 hisse

Haberin Devamı 1 2 3 4 
İlgili Haberler