BİST günü, sert yükselişle günün zirvesinden tamamladı 

BİST günü, sert yükselişle günün zirvesinden tamamladı 

Borsa İstanbul, dün yaşadığı kayıpların ardından, bugün güne yükselişle başladı ABD'den gelen enflasyon verilerinin ardından daha da güç kazanan yükseliş eğilimi endeksi 11 bin puanın üzerine taşıdı. 

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul, dün yaşadığı kayıpların ardından, bugün güne yükselişle başladı ABD'den gelen enflasyon verilerinin ardından daha da güç kazanan yükseliş eğilimi endeksi 11 bin puanın üzerine taşıdı. Gün içinde en düşük 10832,87 puanı gören endeks, günü gün içindeki en yüksek seviyesi olan 11024,33 puandan, 281,04 puan ve yüzde 2,62 oranında yükselişle tamamladı. Gün sonunda işlem hacmi 103 milyar 892 milyon 622 bin 106 TL seviyesinde oldu. 

Borsadaki yükselişe, yüzde 4,58 oranında değer kazanan Bankacılık Sektörü (XBANK) öncülük etti. Ticaret sektörü endeksi XTCRT yüzde 3,10 ile ikinci sırada, yüzde 3,08 oranında yükseliş yaşayan Mali sektör hisseleri (XMALI) ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Günün değer kaybeden yegane iki sektörü ise yüzde 2,21 oranında gerileyen sigorta sektörü (XSGRT) ve yüzde 2,07 oranında gerileyen Spor sektörü oldu. 

SEKTÖR ENDEKSLERİ DEĞİŞİMİ :

GÜNÜN EN ÇOK YÜKSELEN HİSSELERİ : 

GÜNÜN EN ÇOK DÜŞEN HİSSELERİ : 

İŞLEM HACMİ EN YÜKSEK HİSSELER : 

İlgili Haberler