BIST'e bir darbe de siyasetten geliyor, Özel ağzındaki baklayı çıkardı

BIST'e bir darbe de siyasetten geliyor, Özel ağzındaki baklayı çıkardı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel gündemi sarsacak önemli açıklamalarda buluru

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul son yılların en kötü dönemeni yaşarken bir darbe ihtimali daha belirdi. CHP Genel Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamloğlu'nun devam eden yargı süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP içinde İmamoğlu'nun desteği ile genel başkan seçildiği ancak kendi fırsatını yaratmaya çalıştığı ileri sürülen Özel, İmamoğlu'nu hakkında mahkemece verilen siyaset yasağı kararının istinaf tarafından da onaylanarak kesinleşeceğini söyledi.

Özel, bugün katıldığı bir programda gazetecilerin "İmamoğlu siyasi yasak alırsa yol haritanız ne olacak?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Birkaç kez toplantılar yapıldı. Böyle bir şey olduğunda ne yapacağımız konuştuk ama bunu şimdiden açıklamak doğru olmaz. Bu cezayı normalleştirmememiz lazım. Öyle bir kararın alınamaması lazım. Alındıktan sonra da Yargıtay aşaması var.

Bence siyasi yasak istinafta onaylanacak ama Yargıtay aşaması kalacak. Acaba İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı tartışmasında tutmak isteyenler var, bu oyuna gelmeyelim. Ekrem Bey bana insanların ona 5 yıl için yetki verdiğini vurguladı."

"Aday tartışmasına erkenden başlamayacağız"

"Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında kalındığında nasıl karar verilecek?" sorusuna Özel, şöyle cevap verdi:

"Allah ikisinin de eksikliğini göstermesin. Ya olmasalardı? Bu tartışmalara erkenden başlamayacağız. Partinin hedefi çok net: Biz bu iktidarı seçim yoluyla değiştirip güçlü bir parlamentoyu kurmak istiyoruz. Güçlü bir yürütme, güçlü bir başbakan..."

Özel "Bu tartışmaları bizden olmayanlar ve adım adım iktidara yürümemizi engellemek isteyenler yapıyor. Esas hedefimiz Türkiye'yi güçlü parlamentoya dönüştürmek. ABD istisna en güçlü devletler parlamentoyla yönetiliyor. Gücü dağıtan ülkelerde halk zenginleşiyor" ifadelerini kullandı.

Piyasaların beklediği kötü haber olabilir.

ABD borsaları, Avrupa borsaları yükselir Çin borsası coşarken Borsa İstanbul'da nedeni açıkça ortaya konamayan bir düşüş yaşanıyor. Orta Doğu''da yaşanan gerginlikte bile tarafların borsalarında yükseliş yaşanırken BIST 100 endeksinde son 6 işlem günündeki kayıp yüzde 11'e yaklaştı. Borsa İstanbul'da 22 Hazıran 2024'ten bu yana yatırımcıların kaybı yüzde 20'yi geçmiş durumda.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bugün piyasalar kapandıktan sonra Ekrem İmamoğlu ile ilgili olarak yaptığı yaptığı açıklamanın haftanın kalan kısmında piyasa üstündeki olumsuz baskıyı artırması bekleniyor.

İlgili Haberler