BIST'te getiri potansiyeli yüksek, yabancıların en çok topladığı 9 hisse

BIST'te getiri potansiyeli yüksek, yabancıların en çok topladığı 9 hisse

Borsa İstanbul'da kazanç potansiyeli yüksek ve yabancıların alımlarını artırdığı 9 hisse senedi hangisi

A+A-

Borsada İstanbul'da endeks 11 bin üstünde yaklaşık 2 hafta kaldıktan sonra şu sıralar yeniden 10 bin ile 11 arasında dalgalanıyor. BIST 100'de hareketi domine edecek güç doğal olarak gelmesi beklenen yabancı yatırımcılar. Kredi notunun yükselmesi gibi faktörler bunu kolaylaştırsa da henüz topyekün bir girişten bahsedebilmekten çok uzağız. Ancak yine de hisse bazlı, seçici alımlar devam ediyor.

İşte, İş Yatırım'ın belirlediği hedef fiyat ile prim potansiyeli yüksek ve yabancıların son son 1 ayda net alım yaptığı 9 BIST 100 hissesi

Tab Gıda Hisse Senedi | TABGD

tab.jpg

  • Son Öneri Tarihi 26.07.2024
  • Hedef Fiyat 280,44
  • Getiri Pot %42.50

tab--gida-karma.png

Yukarı yönlü revizyonumuzu destekleyen ana faktörler olan 2023 yıl sonu gerçekleşmeleri ve mağaza açılışlarını modelimize yansıttık. 1Ç24'te zorlu bir çeyreği geride bırakırken, olumlu mevsimselliğin trafik oranlarını artırmasını ve yıl ortasında asgari ücret artışının olmamasının yılın geri kalanında marjları desteklemesini bekliyoruz. TAB Gıda'nın çeşitli markaları ve dinamik fiyatlandırma kabiliyeti ile uygun fiyatlı ve standart kalitede yemekler sunması nedeniyle, yüksek enflasyon oranlarından kaynaklanan alım gücü erozyonundan faaliyetlere ve marjlara olumsuz etkisinin sınırlı olmasını bekliyoruz. TAB Gıda'yı i) kanıtlanmış ve defansif iş modeli, ii) sürdürülebilir ve öngörülebilir büyüme patikası, iii) sağlıklı bilançosu, iv) güçlü nakit yaratma kabiliyeti ve v) güçlü pazar konumlanması nedeniyle beğeniyoruz.

tab-gida-borsali-.png

Katalist

Planlamaya uygun seyreden güçlü büyüme grafiğinin pekiştirdiği sağlam pazar konumlanması ve alım gücündeki zayıflamaya rağmen defansif iş modeli ve aktif kampanya stratejisi şirketin marjlarını ve karlılığını korumaya katkı sağlayabilir. Ayrıca şirkete daha yüksek marj katkısı sağlayan franchise restoran sayısının artırılması stratejisi de orta vadede karlılık açısından öne çıkan bir diğer özellik olarak bahsedilebilir.

4-resim-kolaj.png

Değerleme

TAB Gıda'nın güçlü FAVÖK üretimi, iyi yönetilen işletme sermayesi yapısı ve şirketin iddialı büyüme planına rağmen orta vadede güçlü serbest nakit akışı yaratmasını bekliyoruz (2024-2028 yılları arasında %42 YBBO). TAB Gıda'nın yatırım harcamalarını iç nakit yaratımı ve mevcut güçlü net nakit pozisyonu ile finanse edebileceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte, tahminlerimiz TAB Gıda'nın 2024 yılından itibaren minimum %50 oranındaki temettü ödeme beklentisini yerine getirebileceğine işaret etmektedir. 2024T 7.6x FD/FAVÖK çarpanı ile işlem gören TAB Gıda, uluslararası benzerlerine göre %36 iskonto ile işlem görmekte ve pozitif olarak ayrışmaktadır.

Riskler

Olası bir asgari ücret zammı, dezenflasyonun yavaşlaması ve parasal sıkılaşmaya bağlı olarak reel gelirlerde erozyonun hızlanmasıyla talebin zayıflaması şirket için öne çıkan temel riskler olarak sayılabilir.

batch_04tab-gida-kolaj.png

>>> HABERİN DEVAMI: Mavi Giyim Sanayi Tic.A.S 

Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
İlgili Haberler