Şok Marketler Hisse Senedi | SOKM
- Son Öneri Tarihi: 24.10.2023
- Hedef Fiyat: 92,00
- Getiri Pot: %50
Yatirim Teması
Ürün çeşitliliği, mağazalarında markalı ürünlere de yer vermesi ile Şok’un iş modeli diğer hard discount zincirlere göre farklılık gösteriyor. Hızlı mağaza açılışları, büyüme ve karlılık gelişimine bakıldığında iş modelinin başarılı olduğu görülüyor. Mağazalarının nispeten daha yeni olması, önümüzdeki dönemlerde verimlilik ve karlılık artışı için yeri olabileceğine işaret ediyor. Şirket 2020de tüketici ile buluşturduğu online satış kanalı CEP’TE ŞOK platformunun konsolide gelire katkısını arttırmaya devam ediyor. Platform mevcut mağaza ve depoları kullandığından şirkete ekstra bir maliyet baskısı oluşturmuyor. Çeşitli ödeme (kapıda kredi kartı veya nakit ödeme) ve satın alma (telefon, web ya da uygulama üzerinden satın alma) kolaylıkları sunan bu kanal 2022 yılında oldukça güçlü performans gösterdi. 81 ilde faaliyet göstererek kullanıcı sayısına ikiye katlayan platform gelirlerini de, 4Ç22’de 3.8 kat arttırdı. 2023 yılında ve sonraki yıllarda da bu kanalın az maliyetle yüksek katkı sunacağını düşünüyoruz.
Güçlü baz nedeniyle 2023 yılında enflasyonda beklediğimiz normalleşmenin etkisi ile ciro büyümesini %80 olarak tahmin ediyoruz. Şirket Ocak ayında belli başlı bazı ürünlerde fiyat sabitlemesi yapacağını ve bu ürünlerin marjları yönetilebilir ürünler arasından seçildiğini ifade etmişti. Bunun şirketin stokları kaynaklı herhangi bir marj erozyonuna yol açmayacağını, öte yandan mağaza trafiğine olumlu katkıda bulunarak mevsimsel zayıf geçen ilk çeyrek mağaza trafiğini, dolayısıyla ciro büyümesini desteklemesini bekliyoruz. 2023 yılında üretici enflasyonundaki baskının görece azalması ve faaliyet giderlerinin güçlü baz etkisi ile normalleşmesi ile FAVÖK marjının %8 oranında yatay kalmasını bekliyoruz.
Riskler
Şirketin büyümesini ve karlılığını sınırlayacak yasal düzenlemeler, fiyat artışları üzerinde sınırlamalar tahminlerimiz ve değerlememiz için en önemli risk faktörleri.
>>> SONRAKİ SAYFA: TOFAŞ FABRİKA