BIST'te piyasa değeri defter değerinin altında olan son 11 hisse senedi

BIST'te piyasa değeri defter değerinin altında olan son 11 hisse senedi

Borsa İstanbul'da endeks hisseleri bu yıl ortalama %48 yükseldi. Bu yükselişe henüz ayak uyduramayan üstelik PD/DD değeri 1'in altında olan sadece 11 hisse kaldı

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi geçen yılın son işlem gününde 7.470 puandan kapandıktan sonra bu yıl içinde önce 10 bin puanı sonra 11 bin puanı geçti. Endeks 3.594 puanlık artışla 12 Temmuz 2024'te 11.064 puandan kapanış yaparken, endeks hisseleri de aynı dönemde ortalama yüzde 48.11 oranında değer kazanmış oldu.

Mevduat, döviz, altın gibi temel alternatif yatırım araçlarına oranla yüksek olan bu kazanç oranı, olası yeni bir hikaye ile devam edecek görünüyor. TL faiz getirisinde üst sınıra ulaşıldığı görüşü pratikte de doğrulanırsa, beklendiği gibi Borsa İstanbul'un yılın ikinci yarısında da yükselişini sürdürmemesi için hiç bir engel yok. Daha doğrusu, kazançlarını silme riski yok. Genel olarak yükselişin devam etmesi için herkesin katıldığı nokta, yabancı sermayenin daha fazla borsaya girmesi gerektiği. 

Teknik olarak 10 bin puan üstünde kalındığı sürece, değer yatırımcılarının gelecek yükseliş için hazırlık yapmaları gerekiyor. Bu dönemde hem mali performansı gösteren rasyolar hem de hisse fiyat performansına dikkat etmek gerekiyor. 

Örneğin ortalamanın çok üstünde prim yapmış bir hissenin daha prim yapmayacağı söylenemez. Ancak bu tür hisselerde genel olarak kar realizasyonlarının, düşük prim yapmış hisselere oranla daha yüksek olduğu bilinen bir gerçek.

Açıklanan 2024 ilk çeyrek bilançoları ile birlikte, özsermayeleri, şirketin toplam piyasa değerinden daha yüksek olan buna karşılık hisse fiyat performansı BIST 100'ün bu yılki performansının altında kalan sadece 11 BIST 100 hissesi bulunuyor. İşte o hisseler:

PD/DD oranı 1'den küçük, endeksten geride kalmış hisseler

>>> HABERİN DEVAMI 

Haberin Devamı 1 2 
İlgili Haberler