Bitcoin 120 bin doları göreceği büyük kırılmanın eşiğinde mi?

Bitcoin 120 bin doları göreceği büyük kırılmanın eşiğinde mi?

Ekonomist ve piyasa analisti Henrik Zeberg, Bitcoin için güncellenmiş bir yükseliş tahmini yaptı ve lider kripto para biriminin 115.000 ila 120.000 $ arasında yükselebileceğini öngördü.

A+A-

Aralık 2022'de 95,000-100,000$ seviyesine yükseleceğini öngören Ekonomist ve piyasa analisti Henrik Zeberg, İş Döngüsü Modeli'ne dayanarak tahminini revize etti.

Bitcoin Bir Kırılmanın Eşiğinde mi?

Zeberg, 2022'nin sonlarında genel olarak düşüş eğiliminde olmasına rağmen, bugün hala koruduğu iyimser bakış açısını sürdürdü. Birçok kişi “yakın bir çöküş” öngörürken, piyasanın Ekim 2022'de dibe vurduğunu ve şimdi beklediği potansiyel ralli için zemin hazırladığını belirtti.

Zeberg bugün X'e yüklediği bir gönderide, takipçilerine daha önceki tahminlerini hatırlatarak, başkaları Bitcoin'de yükselişe geçmediğinde bile kendisinin yükselişte olduğunu vurguladı. Hedeflerini yukarı doğru ayarlayarak, tahminlerini ABD piyasalarında “gelişen coşku” olarak gördüğü şeyle uyumlu hale getirdi.

Bitcoin'in bu yeni zirvelere ulaşması için bir zaman çizelgesi belirtmemiş olsa da Zeberg, 1929'dakinden daha kötü olacağını tahmin ettiği şiddetli bir durgunluğun ufukta olduğunu kabul ederken bile görünümüne güvenmeye devam ediyor.

Piyasa Duyarlılığı ve Diğer Boğa Tahminleri

Zeberg'in yükseliş tahmini, Bitcoin için altı rakamlı bir fiyat öneren tek tahmin değil. Bir başka önde gelen kripto analisti, Crypto Jelle on X, kısa süre önce benzer şekilde iyimser bir görünüm paylaştı. Crypto Jelle'e göre Bitcoin'in fiyatı 180.000 dolara kadar çıkabilir.

Bu potansiyel fiyat hedefinin önemli bir göstergesi olarak son altı ay içinde oluşan yükseliş megafon modeline işaret etti. Crypto Jelle, formasyonun hedefinin değişmediğini ve bu yılın dördüncü çeyreğinin Bitcoin'i bu hedefe çok daha yaklaştırabileceğine inandığını belirtti.

Zeberg ve Crypto Jelle'nin tahminleri, BTC'nin yavaş yavaş toparlandığı ve yazı yazıldığı sırada 61.484 dolardan işlem görmek üzere 61.000 doları geri aldığı bir dönemde geldi. Fiyat toparlanmasındaki durgunluk ne olursa olsun, Zeberg ve Jelle Bitcoin'in önemli kazançlar elde etmeye hazır olduğuna inanmaya devam ediyor.

Bununla birlikte Zeberg, yatırımcıları piyasanın önemli bir zirveye doğru ilerliyor olabileceği gibi, büyük bir gerilemenin de muhtemel olduğu konusunda uyardı.

Zeberg yaklaşan resesyonun iki aşamada ortaya çıkmasını beklediği ciddi bir ayı piyasasını tetikleyeceğini öngörüyor: “deflasyonist” bir aşamanın ardından “stagflasyonist” bir aşama ve Fed'in 2025'te müdahale etmesiyle kısa bir orta döngü sıçraması.

İlgili Haberler