Bitcoin 40 bin dolara kadar gerileyebilir

Bitcoin 40 bin dolara kadar gerileyebilir

Bir analist, Bitcoin'in 2 aylık fiyat grafiğinde oluşan bir modele dayanarak 40.600 $ seviyesine nasıl bir düşüşe tanık olabileceğini açıkladı.

A+A-

X'te yayınlanan yeni bir yazıda analist Ali Martinez, Bitcoin'in 2 aylık fiyatında oluşan Tom Demark (TD) Sıralı sinyalini ele aldı. TD Sequential, teknik analizde (TA) genellikle herhangi bir varlığın fiyatındaki olası tersine dönüş pozisyonlarını tespit etmek için kullanılan bir gösterge.

Bu gösterge iki aşamadan oluşuyor: kurulum ve geri sayım. Bu kurulumlardan ilkinde, aynı renkteki (yani kırmızı ya da yeşil) mumlar dokuza kadar sayılır. Bu dokuz mum içeri girdikten sonra, varlığın bir geri dönüş noktasına ulaştığı varsayılabilir.

Doğal olarak, kurulumun tamamlanmasına yol açan mumlar yeşilse, TD Sequential bir satış sinyali verecektir. Benzer şekilde, kırmızı mumlar burada bir dip olabileceğini gösterebilir.

Kurulum tamamlandığında, göstergenin ikinci aşaması olan geri sayım başlar. Geri sayım, kuruluma çok benzer şekilde çalışır; temel fark, buradaki mumların dokuz yerine on üçe kadar sayılması. Bu 13 mumun ardından, varlığın başka bir potansiyel tepe ya da dibe ulaştığı düşünülebilir.

Bitcoin son zamanlarda eski tipte bir TD Sıralı aşamasını tamamladı. İşte analist tarafından paylaşılan ve bu sinyali gösteren kripto para biriminin 2 aylık fiyat grafiği:

f97db5f4e0a0edb8f69267f50bb527819c14a869.jpg

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü üzere, Bitcoin'in 2 aylık fiyatı kısa bir süre önce dokuz yeşil mumla TD Sequential kurulumunu tamamladı ve bu da kripto para biriminin bir tür tepe noktasıyla karşılaşmış olabileceğini gösteriyor.

Sinyalin ortaya çıkmasından bu yana BTC düşüşe geçti ve fiyatı şu anda 57.000 $ seviyesinin altında. Dolayısıyla, bu formasyonun düşüş etkisinin şimdiden görülmeye başlanmış olması mümkün.

Bu düşüşün Bitcoin'i ne kadar derine götürebileceğine gelince, Martinez 51.000 $'lık destek seviyesine işaret etti. Bu seviye, son BTC zirvesinden 0,236 Fibonacci Düzeltme seviyesine karşılık geliyor.

Fibonacci Düzeltme seviyeleri, serideki her sayının (5'in ötesinde) sonraki sayılara bölünmesinin seri boyunca tutarlı oranlar ürettiği Fibonacci serisine dayanıyor.

Bitcoin'in bir sonraki önemli oranda destek bulması mümkündür, ancak analist 51.000 $ desteğinin aşılması durumunda kripto para biriminin 0,382 Fibonacci Düzeltme seviyesine karşılık gelen 40.600 $'a kadar düşebileceğini belirtiyor.

BTC'nin bu seviyeyi tekrar ziyaret etmesi senaryosunda, fiyatı mevcut seviyeden %28'den fazla bir düşüş yaşamış olacak. Şimdi varlığın yörüngesinin buradan nasıl çıkacağı görülmeye devam ediyor.

BTC Fiyatı

Bitcoin, fiyatı 56.600$'a gerilediği için geçtiğimiz gün son düşüşünü daha da ileriye taşıdı.

İlgili Haberler