Bitcoin 50 ve 200 günlük ortalamalar arasında sıkışıp kaldı

Bitcoin 50 ve 200 günlük ortalamalar arasında sıkışıp kaldı

Tahvil piyasasında dalgalanma artarken Bitcoin 50 ve 200 günlük ortalamalar arasında sıkıştı. Çin hisse senetleri ise yeniden düşüşe geçti.

A+A-

BTC, temel ortalamalar tarafından tanımlanan bir fiyat aralığında durgun işlem görüyor. MOVE endeksi tarafından temsil edilen Hazine piyasası oynaklığındaki artış, riskten kaçınmaya yol açabilir.

Çin hisse senetlerindeki düşüş, Asya hisse senetlerine ve kripto para birimlerine olan para akışını tersine çevirebilir.

Bitcoin (BTC), ABD tahvil piyasasındaki yüksek volatilite ve Çin hisse senetlerindeki keskin kayıpların ortasında Salı günü erken saatlerde önemli ortalamalar arasında sınırlı işlem gördü.

Piyasa değerine göre lider kripto para birimi 62.000 $'ın üzerinde tutulurken, ilişkisiz bir teknik osilatör olan Bollinger bant genişliği Haziran ortasındaki aşağı yönlü fiyat türbülansından sonra görülen seviyelere düştü.

Bollinger bantları, varlığın fiyatının 20 günlük basit hareketli ortalamasının iki standart sapma üstüne ve altına yerleştirilen volatilite bantlarını tanımlıyor. Bant genişliği, volatilite bantları arasındaki farkın 20 dönemlik SMA'ya bölünmesiyle hesaplanıyor. Yükselen bant genişliği değerleri yüksek oynaklığa, düşen değerler ise tersine işaret eder. Volatilite patlaması genellikle uzun süreli düşük değerlerin ardından gelir.

Ancak Bitcoin piyasası, 63.550 $'daki 200 günlük basit hareketli ortalama (SMA) direnci ile 60.819 $'daki 50 günlük SMA desteği arasındaki dar bir aralıkta kilitlenen fiyatlarla böyle bir işaret göstermedi.

TradingView'e göre, ABD Hazine tahvillerinde beklenen oynaklığı ölçen MOVE endeksi Pazartesi günü %24 artarak Ocak başından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Küresel teminat ve finans alanında önemli bir rol oynayan Hazine tahvillerinde artan volatilite, genellikle finansal sıkılaşma ve riskten kaçınma eğilimine neden oluyor. Bu durum ABD dolarına fayda sağlarken, potansiyel olarak hisse senetleri ve bitcoin gibi riskli varlıklar üzerinde baskı yaratıyor.

Dolar endeksi için en az direnç gösteren yol, agresif bir şekilde güvercin bir Fed fikrinin azalması nedeniyle daha yüksek tarafta. ING'ye göre dolar endeksi ay sonuna kadar 103'e yükselebilir. Endeks sabah saatlerinde 102,45 civarında sabit kaldı.

Çin'in Şangay Bileşik Endeksi, hükümetin mali teşvik eksikliğinden kaynaklanan hayal kırıklığı nedeniyle on günlük bir kazanç serisini sona erdirerek %4,6 oranında düştü.

Pekin, Eylül ayı sonunda bir dizi teşvik önlemi açıklamış ve diğer Asya hisse senedi piyasalarından ve bitcoin'den sermayeyi emdiği düşünülen keskin bir ralliyi ateşlemişti.

Bu nedenle, Çin hisse senetlerindeki yenilenen düşüş para akışını tersine çevirerek diğer bölgesel endeksleri ve kripto para fiyatlarını destekleyebilir.

İlgili Haberler