Bitcoin 55 bin doların da altını gördü: Trend ne zaman dönecek?

Bitcoin 55 bin doların da altını gördü: Trend ne zaman dönecek?

Bitcoin 55 bin doların da altını gördü sonrasında toparlayarak yeniden sabah saatlerinde 56 bin doları aştı. Bu düşüşten bitcoin tüccarlari ise endişe duymuyor. Peki ama neden?

A+A-

Bitcoin, 60.000 ve 56.500 $ 'lık iki kritik destek seviyesini hızlı bir şekilde aşarak güçlü rüzgarlarla karşı karşıya kalırken, yüzeyde korkunun piyasayı kavradığı görülebilir. Özellikle BTC'yi merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerinde kullanan ve varlığı teminat olarak kullanarak kredi almak isteyen madeni para sahipleri için korkmak için nedenler var.

Korku Henüz Bitcoin Piyasasını Sarmadı

Fiyatlar düşerken bile, X'e konuşan bir zincir içi analist, piyasanın nispeten sakin olduğunu ve korku ve paniğin henüz onu tam olarak sarmadığını savunuyor. Bitcoin Günlük Gerçekleşen Kâr Zarar oranına işaret eden analist, panik satışına işaret eden kırmızı renkteki adres sayısında bir artış olmadıkça, piyasanın daha fazla kayba dayanabileceğini söyledi.

Analistin değerlendirmesine göre, "panik satış" çubuklarının olmaması, yatırımcıların hala mevcut olayları değerlendirdiğini gösteriyor. Analist, fiyatlar 56.500 $'ın altına düşse bile, piyasanın 47.000 $'a kadar düşebileceğini ve bu seviyenin "üç hafta önce 70.000'deyken olduğu kadar korkunç görünmediğini" ekledi.

Bununla birlikte, bu gerekli düzeltmenin ortasında analist, sarsıntının daha yavaş olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Bu sayede daha düzenli bir piyasa düzeltmesi yaşanacaktır. 5 Temmuz itibariyle Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık %30 düştü ve muazzam bir satış baskısı altında. Bugün erken saatlerde 56.500 $'ın altına düşmesinin ardından, madeni paranın şu anda bir ayı kırılma formasyonu içinde olduğu açık.

Satışlar, fiyatları Mart-Mayıs 2024 aralığından zorladı. Bu, bitcoin'in 73.800 dolara yükseldiği 2024 yılının 1. çeyreğindeki genişlemelerin ardından yeni bir aşamaya işaret ediyor. Analistler, sürücü koltuğundaki satıcılarla ve Bitcoin'in bir ayı kırılma formasyonu içinde daha fazla kayıp bekliyor.

Şimdiye kadar, acil destek 50.000 $ ve 45.000 $ seviyesinde ve Ocak 2024'ün en yüksek seviyelerini işaret ediyor.

Bitcoin Almak İçin En İyi Zaman? Bu Sinyali Bekleyin

Düşüş yatırımcıları sabit coinlere sığınmaya zorlarken, başka bir analist bunun indirimli olarak daha fazla BTC almak için en iyi zaman olabileceğini düşünüyor. X'e konuşan analist, uzun vadeli bir yükseliş tablosu çizen birkaç temel faktöre dikkat çekti.

Bu arka rüzgarlardan bazıları spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) mevcudiyetini içeriyor. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde oldukça tartışmalı başkanlık seçimleri öncesinde düzenleyici netlik de var. Aynı zamanda analist, FTX mütevellileri tarafından yapılacak 16 milyar dolarlık ödemenin iyimser BTC boğaları için net bir pozitif olacağına inanıyor. Öyle olsa bile, istikrar sağlanmadan ve bu haftaki satışlar durdurulmadan önce, yeni adreslerde bir artış olması gerekiyor. Bu gözlemlendiğinde, yeni yatırımcıların akın ettiği ve madeni para için talep yarattığı anlamına gelecektir. Şimdilik fiyatlar düşüyor ve daha az adres yaratılıyor.

İlgili Haberler