Bitcoin 60 bin doların üzerine çıkamıyor: Analistler ne diyor?

Bitcoin 60 bin doların üzerine çıkamıyor: Analistler ne diyor?

Bitcoin haftasonu 60 bin doların üzerine çıkmayı denedi fakat başarılı olamadı. Peki analistler ne düşünüyor? Bitcoin'de yaşanacak ralli için hangi tarih öne çıkıyor?

A+A-

Bitcoin, yatırımcılar Cuma günü daha geniş piyasa endekslerini rekor seviyelere taşısa da, bir gün önce bu rakamın hemen üzerine çıktıktan sonra Pazar günü 60.000 $ fiyat etiketini geri almayı başaramadı.
CoinGecko verilerine göre, piyasa değerine göre dünyanın en büyük kriptosu Cumartesi günü 60.330 $'ın biraz üzerine çıktı ancak o zamandan beri %1,7 düşüşle 58.646 $ civarına geriledi.

Kriptodaki kararsızlığa rağmen, bazı analistler yılın geri kalanı için iyimser olmaya devam ediyor.
QCP Capital Cuma günü geç saatlerde yayınladığı bir yatırım notunda, “Yılsonuna doğru yapıcı ve yükseliş eğilimindeyiz” diye yazdı ve şöyle devam etti: “Özellikle cesaret verici bir faktör, piyasanın bu hafta hem Bitcoin hem de Ethereum için çeşitli 'arz şoku' başlıklarına karşı gösterdiği dirençtir.”
Kripto, 2024'ün geri kalanında Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimler ve bir sonraki ABD başkanına ilişkin belirsizlik de dahil olmak üzere çeşitli rüzgarlarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor.
Ancak, kripto fon yöneticisi Merkle Tree Capital'in baş yatırım sorumlusu Ryan McMillin'e göre, Bitcoin'in kararsızlığı makroekonomik iklimden ziyade Mt. Gox'un alacaklılara dağıtımıyla ilgili piyasa endişelerinden kaynaklanıyor.
Kripto paraların dağıtımına ilişkin spekülasyonlar, Bitcoin'in fiyatının son haftalarda düşmesine yol açtı, çünkü tüccarlar genellikle büyük Bitcoin zulaları taşındığında gelecekte satış yapılacağını tahmin ediyor.
Arkham Intelligence tarafından takip edilen verilere göre, feshedilen borsanın on yıl süren hacklenmesinden etkilenen alacaklıların paralarının dağıtımını denetleyen Mt. Gox malikanesi hala 2,7 milyar dolar değerinde Bitcoin'e sahip.
McMillin Decrypt'e verdiği demeçte, “Bu daha çok mevsimsel bir şey de olabilir. Ağustos ve Eylül ayları Bitcoin için genellikle zayıf aylardır ve likiditenin düşük olduğu yaz dönemini hissediyor olabiliriz.” ifadelerini kullandı.
Makro şüphesiz “doğru yönde ilerliyor” diye ekleyen McMillin, neredeyse bir yıl önce 17 ay sonra ilk kez 40.000 doların üzerine çıktığında yaşananlara benzer bir yükseliş öngörüyor.
McMillin, bu durumda kripto piyasasının 2025'in başına kadar altı aylık bir konsolidasyon görebileceğini ve ardından yeni zirvelere doğru “altı aylık güçlü bir ralli” yaşanabileceğini söyledi.
Büyük ABD endeksleri Cuma günü yükselirken, S&P 500 %0,2, Nasdaq yaklaşık %0,1 ve Dow Jones Endüstriyel Ortalaması %0,24 artış gösterdi.


İlgili Haberler