Bitcoin 61 bin doların altına inerse satış dalgası başlayabilir

Bitcoin 61 bin doların altına inerse satış dalgası başlayabilir

Bitcoin fiyatı 61 bin dolarlık seviyenin altına düşerse 653 milyon dolarlık bir tasfiye tetiklenebilir.

A+A-

Coinglass'ın son verilerine göre, Bitcoin'in fiyat hareketi ana akım merkezi borsalarda (CEX'ler) önemli likidasyon olaylarını tetikleyebilir. Bitcoin'in değeri 61.000 $'ın altına düşerse, uzun emirlerin kümülatif likidasyon yoğunluğu 653 milyon $ gibi şaşırtıcı bir rakama ulaşabilir.

Öte yandan, Bitcoin 64.000 $ eşiğini aşarsa, kısa emirler 848 milyon $ gibi daha da büyük bir likidasyon yoğunluğuyla karşı karşıya kalabilir.

28299b0e826108d8a2ff6e91ba537fa955e5a555.png

Coinglass tarafından sağlanan likidasyon grafiği, bu kümelerin göreceli önemini vurguluyor, ancak likide edilecek sözleşmelerin tam sayısını veya değerini belirtmiyor. Bunun yerine grafik, her bir likidasyon kümesinin komşu kümelere kıyasla önemini, gücünü ve potansiyel etkisini gösteriyor.

Veriler, bu kümelerin kritik fiyat seviyelerini temsil ettiğini ve bu noktalara ulaşmaları halinde Bitcoin'in temel fiyatının ne kadar etkilenebileceğini ortaya koyuyor. Daha yüksek bir "likidasyon sütunu", Bitcoin bu seviyelere yaklaştıkça likidite dalgalarının gücünü yansıtarak fiyat hareketinde daha yoğun bir reaksiyona işaret ediyor.

*Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Haberler