Bitcoin 71 bin doları aştı, sat sinyali geldi

Bitcoin 71 bin doları aştı, sat sinyali geldi

Tom Demark (TD) Sequential, Bitcoin'in geçtiğimiz gün 71.000 $ seviyesini aşmasının ardından Bitcoin için bir satış sinyali verdi.

A+A-

Analist Ali Martinez tarafından X'teki yeni bir gönderide açıklandığı üzere, Bitcoin'in 1 saatlik fiyatında bir TD Sıralı sinyali belirdi. "TD Sequential", teknik analizde (TA) genellikle herhangi bir emtianın fiyatındaki olası geri dönüş noktalarını bulmak için kullanılan bir göstergeyi ifade eder.

TD Sequential iki aşamadan oluşur: kurulum ve geri sayım. Bunlardan ilki sırasında, aynı polariteye sahip mumlar (yani, ister kırmızı ister yeşil olsun) dokuza kadar sayılır. Bu dokuz mum içeri girdikten sonra, varlığın bir geri dönüşle karşılaştığı varsayılabilir.

Doğal olarak, kurulumun tamamlanmasına giden mumlar kırmızıysa, TD Sequential varlık için bir satın alma sinyali verecektir. Öte yandan, yeşil mumlar aşağı yönde potansiyel bir geri dönüş anlamına gelecektir.

Kurulum bittikten sonra geri sayım aşaması başlar. Göstergenin bu ikinci aşaması, burada sayılacak mum sayısının dokuz yerine on üç olması dışında, birincisine çok benzer. Geri sayımın tamamlanması, fiyatın başka bir olası geri dönüş noktasıyla karşılaştığı anlamına gelir.

Yakın zamanda Bitcoin'in 1 saatlik fiyatında eski tipte bir TD Sıralı aşaması tamamlandı. Ali tarafından paylaşılan ve kripto para birimindeki bu formasyonu gösteren grafik aşağıda:

screenshot_3-014.jpgGrafikten, TD Sequential'ın yakın zamanda Bitcoin için yeşil mumlarla kurulum aşamasını tamamladığı görülüyor. Bu sinyal, madeni paranın Mayıs ortasından bu yana ilk kez 71.000 $ seviyesinin üzerine çıkmasıyla geldi.

Bu TD kurulumu, madalyonun yerel bir zirveye ulaşmış olabileceği ve aşağı yöne doğru bir dönüşün gelebileceği için partinin şimdilik bitmiş olabileceği anlamına gelecektir.

TD Sequential kısa vadede BTC için bir endişe yaratabilirken, başka bir TA göstergesi bunun yerine varlık için yükseliş sonucuna işaret edebilir. CryptoQuant yazarı Axel Adler Jr'ın bir X gönderisinde belirttiği gibi, Bitcoin Göreceli Güç Endeksi (RSI) son yükseliş trendlerinin başladığı bir seviyede.

RSI, herhangi bir varlığın fiyatındaki son değişikliklerin büyüklüğünü takip eder. Grafikte görüldüğü gibi, 14 günlük RSI şu anda BTC için %56 değerine sahip.

Genellikle, bu metrik %30'un altına düştüğünde fiyatın değerinin düşük olduğu kabul edilir. Garip bir şekilde, BTC'deki son üç büyük yükseliş trendi RSI %56 değerine sahip olduğunda başladı. Bu bir tesadüf olabilir, ancak bu gerçekten bir modelse BTC yakında keskin bir artış görebilir.

İlgili Haberler