Bitcoin 72 bin doları aşarsa sert yükseliş başlayabilir

Bitcoin 72 bin doları aşarsa sert yükseliş başlayabilir

Bitcoin'de yükseliş sürüyor ve 70 bin dolar seviyesi yeniden aşıldı. Analistlere göre Bitcoin 72 bin dolar seviyesini de aşarsa yeni bir ralli başlayabilir.

A+A-

Bitcoin'in fiyatı son 24 saat içinde yaklaşık %2 artarak psikolojik bir seviye olan 70.000 $'ın üzerine çıktı. Boğalar daha fazla kazanç elde etmeye hazırlanırken analist Willy Woo, madeni paranın 72.000 $'lık çok önemli direnç seviyesinin üzerine çıktıktan sonra daha da yükselebileceğine inanıyor.

Bitcoin'i 56.500$'a çıkaran 20 Mayıs'taki yükselişin, düşük günlerin ardından madeni parayı 66.000$'ın üzerine çıkarmasından sonra bile boğalar bunu takip etmedi. Şu anda Bitcoin, ilk yerel destek olan 72.000 $ ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.800 $ ile sınırlanan daha geniş bir aralıkta yer alıyor.

Bununla birlikte, birkaç haftadır yalnızca yeniden test edilen ancak kırılmayan bir seviye olan 72.000 $'ın önemi göz önüne alındığında bu seviyenin aşılması önemli olacak. 

Woo için, 72.000$'ı kapatmak fiyatların hızla genişlediğini, hatta kısa bir sıkışma nedeniyle 75.000$'ı kırdığını görebilir. Boğalar bu faiz seviyesini delip üzerine çıktığında, birçok kısa pozisyonun kapanmaya zorlandığı ve fiyatları yukarı çeken bir likidasyon dalgası olacak.

Woo'nun analizine göre, kabaca 1,5 milyar dolar değerindeki kısa pozisyonlar "75.000 $'a kadar" tasfiye edilecek. Bu gerçekleşirse, Bitcoin'in Halving'den yaklaşık yedi hafta sonra tüm zamanların en yüksek seviyelerini kaydetmesi kuvvetle muhtemel.

Bu yükseliş hissiyatının temelinde, 4 Haziran'da spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF'ler) kurumsal girişlerdeki etkileyici artış yatıyor. Sosovalue verilerine göre, spot Bitcoin ETF ihraççıları dün 886,6 milyon $ değerinde BTC satın aldı.

Fidelity 378,7 milyon dolarlık BTC satın alırken, en büyük spot BTC ETF'sinin arkasındaki BlackRock 274,4 milyon dolarlık coin satın aldı. Bitwise da 61 milyon dolarlık BTC ekleyerek önemli bir talepte bulundu.

İlginç bir şekilde, Grayscale de müşterileri adına 28,2 milyon $ BTC ekleyerek girişler gördü. Bu akış, Ocak 2024'te spot Bitcoin ETF'lerinin piyasaya sürülmesinden bu yana en yüksek ikinci günlük giriş hacmi oldu.

Bu kurumsal talep dalgasıyla birlikte Bitcoin 71.500 $'ın üzerine çıktı. En önemlisi, fiyatlar 70.000 $'ın üzerinde kalarak 3 Haziran'da BB'nin ortasından gelen boğa yükselişini teyit ediyor.

Bu karmaşık türevlere olan talep daha da artacak. Dün Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ülkenin ilk spot Bitcoin ETF'sini onayladı. Ürüne yalnızca varlıklı ve kurumsal yatırımcılar erişebilecek. Yeşil ışık, benzer bir ürünün Avustralya'da hayata geçmesinin ardından geldi.

İlgili Haberler