Bitcoin balinalarının sayısında dikkat çeken yükseliş

Bitcoin balinalarının sayısında dikkat çeken yükseliş

Bitcoin balinalarının sayısı Ocak 2021'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

A+A-

Balina sayısındaki artış, rekor seviyelere yükselme ihtimalini güçlendiriyor. CryptoQuant'a göre, perakende yatırımcı birikimi son zamanlarda yavaşladı. Büyük bitcoin sahiplerinin sayısı yeniden artıyor ve fiyatların yeni rekor seviyelere yükselme ihtimalini güçlendiriyor.

Glassnode ve Bitwise'ın Avrupa direktörü ve araştırma başkanı André Dragosch tarafından takip edilen veriler, en az 1.000 BTC'ye sahip olan balina veya ağ kuruluşlarının sayısının bu hafta başında 1.678'e yükselerek Ocak 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını gösteriyor.

Büyük sahiplerin artan birikiminin yanı sıra alternatif araçlara, özellikle de ABD'de listelenen spot ETF'ler, bitcoin'in fiyat beklentilerine olan güvenin arttığını gösteriyor. Varlıklar, en az 1.000 BTC'ye sahip tek bir ağ katılımcısı tarafından tutulan kripto cüzdan adresleri kümeleri olarak tanımlanıyor.

Balina varlıkların faaliyetleri, likidite ve fiyatları etkileme kapasiteleri göz önüne alındığında yakından izleniyor. Bu arada, analiz firması CryptoQuant'a göre, kripto para biriminin fiyatı 70.000 $'a yaklaşırken, perakende yatırımcı birikimi yavaşladı.

CryptoQuant analistleri CoinDesk'e verdikleri demeçte, "Perakende varlıklar son 30 günde sadece 1 bin Bitcoin arttı, bu da tarihsel olarak yavaş bir hız" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"2024'ün başından bu yana, diğer büyük yatırımcıların (1 ila 10 bin Bitcoin tutanlar) varlıkları yıllık bazda perakende yatırımcıların varlıklarından daha hızlı büyüdü. Bugün itibariyle, diğer büyük yatırımcıların 173 bin Bitcoin'ine kıyasla perakende varlıkları 30 bin Bitcoin arttı".

Bitcoin sabah saatlerinde 67.000 $'ın biraz üzerinde işlem gördü ve 73.800 $'ın üzerine tırmanması için sadece %10'luk bir yükseliş alanı kaldı.

Dolar endeksi ve Hazine getirilerindeki yükselişin devam etmesi nedeniyle fiyatlar Pazartesi günü ivme kaybetmeden önce kısa süreliğine 69.000 $'ı aştı. Bazı analistler, artan getirilerin risk varlıkları üzerinde uzun süre baskı oluşturmayacağından ve BTC için en az direnç yolunun daha yüksek tarafta olduğundan emin.

Baskın borsa Deribit'te işlem gören opsiyonlar, yılın geri kalanında dikkat edilmesi gereken seviyeler olarak 80.000 $ ve 100.000 $'a işaret ediyor.

İlgili Haberler