Bitcoin, Biden draması ve Mt. Gox'a bağlı satış riski nedeniyle düşüşte

Bitcoin, Biden draması ve Mt. Gox'a bağlı satış riski nedeniyle düşüşte

En büyük kripto para birimi Perşembe günü yüzde 2,7'ye kadar düştü, ardından Londra'da yüzde 2,4 düşüşle 58.092 dolardan işlem gördü.

A+A-

En büyük kripto para birimi Perşembe günü yüzde 2,7'ye kadar düştü, ardından Londra'da yüzde 2,4 düşüşle 58.092 dolardan işlem gördü. Solana (SOL-USD) ve kitlenin favorisi Dogecoin (DOGE-USD) gibi daha küçük tokenler de düşüş yaşadı.

Küresel piyasalardaki yatırımcılar, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden'ın ABD'de yeniden seçilme teklifini iptal etme çağrılarına boyun eğmesi ihtimaline karşı senaryolar üzerinde çalışıyor. Olasılıklardan biri, gündemi kripto endüstrisini destekleyen Cumhuriyetçi Donald Trump için hayatı zorlaştıracak daha güçlü bir Demokrat rakibin ortaya çıkmasıdır.

Richard Galvin

Digital Asset Capital Management hedge fonunun kurucu ortağı Richard Galvin, "Kripto yanlısı olmayan daha güçlü bir Demokrat adayın Biden'ın yerine geçme olasılığı bir faktör" dedi. "Bitcoin'in kısa vadedeki zayıflığının daha büyük bir nedeni Mt. Gox'tan kaynaklanan çıkıntı ve hükümetin satışları."

Mt. Gox'un yöneticileri, bir miktar Bitcoin'i aşamalı olarak alacaklılara iade ediyor. Yatırımcılar 8 milyar dolarlık miktarın ne kadarının satılacağından emin değiller ve ele geçirilen Bitcoin'in ABD ve Alman hükümetleri tarafından elden çıkarılması riskini ayrı ayrı değerlendiriyorlar.

Mücadele eden madenciler

Bu arada, Bitcoin blok zincirini destekleyen güce aç bilgisayarların operatörleri, Nisan ayında yaptıkları iş karşılığında aldıkları yeni tokenleri kısıtlayan sözde yarılanmanın mali darbesini absorbe etmeye devam ediyor. Bu Bitcoin madencilerinden gelen yanıtlardan biri, token envanterlerinin bir kısmını satmak oldu.

Crypto Is Macro Now bülteninin yazarı Noelle Acheson, "Bitcoin madencilerden gelen satış baskısıyla mücadele etmeye devam ediyor" diye yazdı.

Noelle Acheson

Örneğin, zayıf ABD ekonomik verileri Federal Reserve'in para politikasının gevşeyeceğine dair ihtimalleri artırırsa, kriptoya karşı duyarlılık hızla değişebilir. 2 numaralı token Ether'e yatırım yapan ABD borsa yatırım fonları için onayların beklenmesi de havayı iyileştirebilir.

Matt Hougan,

ABD'deki siyasi gelişmelerin yorumlanması da değişebilir. Bitwise Asset Management Inc. Baş Yatırım Sorumlusu Matt Hougan, Demokrat listenin en üstündeki potansiyel cironun "kripto için daha iyi bir yere yerleşme ihtimalinin daha yüksek" olduğunu savundu. Washington'un dijital varlıklara yönelik tutumunun geçen yıl daha iyiye doğru değiştiğini söyledi.

İlgili Haberler