Bitcoin düşüyor, El Salvador kasasını Bitcoin ile doldurmayı sürdürüyor

Bitcoin düşüyor, El Salvador kasasını Bitcoin ile doldurmayı sürdürüyor

Bitcoin fiyatlarında düşüş yaşanırken El Salvador günlük Bitcoin alımlarına ara vermeden devam ediyor.

A+A-

Bitcoin'in fiyatı, Mt. Gox geri ödemelerinden kaynaklanan satış baskısının artması ve kasvetli bir ekonomik görünüm nedeniyle son birkaç gün içinde düştü. Buna rağmen El Salvador hala her gün bir Bitcoin (BTC) satın alıyor.

BitInfoCharts'ın verilerine göre, El Salvador hükümeti tarafından kontrol edilen bir soğuk cüzdan, Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin ülkenin BTC varlıklarını soğuk cüzdana aktardığı ve adresi yayınladığı Mart ortasından bu yana her gün 1 BTC biriktirdi.

El Salvador hala günde 1 BTC kazanıyor Transfer sırasında El Salvador'un elinde 400 milyon doların üzerinde değere sahip yaklaşık 5.600 BTC bulunuyordu. Bukele cüzdanı El Salvador'un "ilk Bitcoin kumbarası" olarak adlandırdı.

Mart ayındaki ifşaat aynı zamanda Devlet Başkanı'nın El Salvador'un Bitcoin cüzdan adresini ilk kez kamuoyuna açıklaması oldu. Daha önce, yeni Bitcoin alımları hakkındaki bilgileri yalnızca sosyal kanallarda güncelliyordu. El Salvador'un sürekli Bitcoin alımları Bukele'nin günlük satın alma stratejisinin bir parçası. Başkan, 2022 yılında ülkenin 18 Kasım 2022'den itibaren günde bir Bitcoin satın almaya başlayacağını duyurdu. Stratejinin etkinleştirilmesi, El Salvador'un Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke olduğu Eylül 2021'de dönüm noktası niteliğindeki bir hamleyi takip etti.

Daha önce Bukele, ülkenin sadece BTC satın almadığını, pasaport satışları, para birimi dönüşümleri, madencilik işlemleri ve diğer devlet hizmetleri yoluyla biriktirdiğini söylemişti. Reuters'e göre, 15 Mayıs 2024 itibariyle El Salvador, Tecapa yanardağının jeotermal gücünü kullanarak 473,5 Bitcoin (BTC) çıkardı.

El Salvador kısa süre önce Bitcoin'in bankacılık sistemine entegrasyonunu ilerletme planlarını açıkladı. Hükümetin, Bitcoin ve ABD doları operasyonlarına izin veren özel bir yatırım bankası oluşturmak için bir reform önerisi sunduğu bildirildi.

İlgili Haberler