Bitcoin ETF'ler 1 milyon adet Bitcoin biriktirdi

Bitcoin ETF'ler 1 milyon adet Bitcoin biriktirdi

Bitcoin ETF'leri ellerinde tutanların toplam Bitcoin varlıkları 1 milyon adet Bitcoin'i geride bıraktı.

A+A-

MicroStrategy Yönetim Kurulu Başkanı ve önde gelen Bitcoin savunucularından Michael Saylor, Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) ulaştığı dikkate değer bir kilometre taşına dikkat çekti. Saylor'a göre, 34 Spot Bitcoin ETF'si şu anda bir milyon BTC'nin üzerinde, yani 1,031,973 BTC tutuyor.

Bitcoin ETF'leri bir milyondan fazla BTC biriktirerek kripto para piyasasında büyük bir başarıya imza attı. ETF'ler borsalarda işlem gören yatırım fonları ve yatırımcıların doğrudan kripto para birimini ellerinde tutmadan Bitcoin'e maruz kalmaları için bir yol sunar. Bu kilometre taşı, hem kurumsal hem de perakende yatırımcıların giderek daha fazla Bitcoin ETF'lerine yöneldiğini gösteriyor.

BlackRock ve Fidelity Investments'ın Bitcoin fonları, ETF sektörünün tarihindeki en başarılı çıkışlardan bazıları. Wall Street'i kasıp kavurarak kripto paranın ağırlık merkezini Asya'dan ABD'ye doğru kaydırdılar.

BlackRock'ın 21,4 milyar doları aşan iShares Bitcoin Trust'ı kısa bir süre önce Grayscale'in 20,1 milyar dolarlık Bitcoin fonunu geçerek Bitcoin için dünyanın en büyük fonu oldu. 12,3 milyar dolarlık Fidelity Wise Origin Bitcoin Fonu ise üçüncü sırada yer alıyor.

Saylor'un kendi şirketi MicroStrategy, 1 Mayıs 2024 itibariyle 214.400 Bitcoin'e sahip olarak agresif Bitcoin birikimiyle manşetlere çıktı.

Geçtiğimiz hafta, doğrudan Bitcoin'e yatırım yapan ABD borsa yatırım fonları, en büyük dijital para biriminin yeni bir zirveye çıkmasına yardımcı olan bir talep artışı ile art arda 19. gün net giriş kaydetti. 7 Haziran'da 11 Bitcoin ETF'si 131 milyon dolar giriş sağladı.

ABD'de istihdam artışının Mayıs ayında arttığını gösteren bir raporun ardından Bitcoin değer kaybederken, işsizlik oranı beklenmedik bir şekilde sıçrayarak işgücü piyasasına ilişkin karışık bir tablo ortaya koydu. Bitcoin bu raporun yazıldığı sırada, önceki 24 saat içinde %0,04 artışla 69.315$'a yükselerek neredeyse hiç değişmedi.

İlgili Haberler