Bitcoin Eylül'de 68 bin doları görecek mi?

Bitcoin Eylül'de 68 bin doları görecek mi?

Bitcoin fiyatları yaz aylarında dalgalı bir seyir izledi. Peki eylülde Bitcoin 68 bin doları görebilir mi?

A+A-

Ağustos ayı sona ererken, Bitcoin'in bir sonraki potansiyel rallisi için zaman daralıyor. Tarihsel trendler tam olarak tekrar etmeyebilir, ancak bazı göstergeler Bitcoin için yükseliş görünümüne işaret ediyor.

İşte Bitcoin'in Eylül ayında potansiyel olarak 68.000 $'a ulaşmasının üç nedeni.

Borsa Malzemeleri Neye İşaret Ediyor?

Zorlayıcı faktörlerden biri borsalardaki Bitcoin arzının azalması. Ocak ayında 3 milyonun üzerinde olan BTC arzı şu anda 2,68 milyona gerilemiş durumda. Bu %11'lik düşüş, özellikle aynı dönemde %43'lük bir fiyat artışı göz önünde bulundurulduğunda oldukça önemli. Bu düşüş BTC'nin soğuk cüzdanlara taşındığını gösteriyor ki bu da piyasa için bir yükseliş işareti.

Balinalar Neden Birikiyor?

Santiment'ten alınan veriler, 100 ila 1.000 BTC tutan adreslerin son altı hafta içinde 94.700 BTC biriktirdiğini vurguluyor. Bu “balinalar” tecrübeli yatırımcılar ve görünüşte olumsuz bir ortamda artan varlıkları olumlu bir görünüme işaret ediyor. Özellikle BTC 50.000 $'a düştüğünde talep arttı.

Yatırımcılar için Önemli Bilgiler

- Bitcoin'in borsalardaki arzı Ocak ayından bu yana %11 oranında düştü.
- Balina yatırımcıları son haftalarda 94.700 BTC biriktirdi.
- Yukarı yönlü bir kırılma için BTC fiyatının 60.300 $'ın üzerinde kapanması gerekiyor.
- Teknik göstergeler Eylül ayına kadar 68.000 $'lık bir hedefe işaret ediyor.
- Spot ETF alımlarında bir toparlanma, genel talebin artması için çok önemli.

Sonuç

Teknik analiz, potansiyel bir fiyat rallisini daha da doğruluyor. Bitcoin şu anda yukarı yönlü bir kırılma için kilit bir seviye olan 60.300 $'ın üzerinde işlem görüyor. Oluşum hedefi olan 68.000 $'a, 59.446 $ civarındaki destek seviyelerinin güçlendirilmesiyle desteklenerek Eylül ayında ulaşılması öngörülüyor. Piyasaya ilave alıcıların girmesi halinde yükseliş eğilimi daha da güçlenebilir.

İlgili Haberler