Bitcoin fiyat performansı varlık sınıfları arasında 1. sırada

Bitcoin fiyat performansı varlık sınıfları arasında 1. sırada

Saylor tarafından sunulan veriler, 2011 yılından bu yana Bitcoin'in en iyi performans gösteren varlık olmaya devam ettiğini gösteriyor.

A+A-

5 Temmuz 2024 itibariyle Bitcoin %145,9'luk bir artış göstererek ABD Büyüme (%16,3), NASDAQ 100 (%18,99), ABD Büyük Sermaye (%13,7) ve altın (%3,5) gibi diğer önemli varlıkları geride bıraktı. Bitcoin fiyat performansındaki artış özellikle dört yıllık yarılanma döngüleri sırasında dikkat çekiyor ve bu da genellikle önemli değer artışlarına yol açıyor.
2024'ün başlarında, Bitcoin'in yükseliş ivmesi SEC'in ABD Bitcoin ETF'lerini onaylamasıyla daha da desteklendi ve önemli bir sermaye akışı ve yatırımcıların artan ilgisiyle sonuçlandı. Ancak, kripto para piyasası son zamanlarda bir düzeltme ile karşı karşıya kaldı.

Temmuz ayı başlarında Bitcoin, Mt. Gox borsası ile ABD ve Alman hükümetlerinin tasfiyeleri nedeniyle önemli bir çıkış yaşadı. Bu durum 5 Temmuz'da son dört ayın en düşük seviyesi olan 53.500 $'a kadar gerilemesine yol açtı. Genel olarak istikrarlı geçen hafta sonuna rağmen, bu kuruluşların Bitcoin fiyatını potansiyel olarak etkileyecek daha fazla satış yapmasına ilişkin endişeler devam ediyor.
Buna karşılık, Santiment'in yakın zamanda yaptığı bir analiz, 10.000'den fazla Bitcoin tutan cüzdanların altı haftalık piyasa oynaklığından faydalandığını ortaya koyuyor. Muhtemelen borsa likidite sağlayıcıları olan bu büyük sahipler, 212.450 BTC daha biriktirerek toplam Bitcoin arzının %1,05'ini kontrol eder hale geldi.

Şu anda Bitcoin, 55.000 $ destek seviyesinden toparlanarak 57.643 $'dan işlem görüyor. Analistler, önümüzdeki günlerde 60.000 $'ın üzerinde bir kapanışın Bitcoin için daha fazla yukarı yönlü hareket sinyali verebileceğini ve finans piyasasında lider bir varlık olarak konumunu güçlendirebileceğini öne sürüyor.


İlgili Haberler