Bitcoin fiyatı ABD seçimleri öncesi 74 bin doları görebilir

Bitcoin fiyatı ABD seçimleri öncesi 74 bin doları görebilir

Standard Chartered tarafından yayımlanan bir rapora göre, Bitcoin'in değeri 2024 ABD başkanlık seçimlerine yaklaşırken 73.800 dolar seviyesine kadar yükselebilir.

A+A-

Bankacılık devi Standard Chartered, Bitcoin'in değerinde potansiyel bir artış öngören bir rapor yayınladı. Bankanın Dijital Varlıklar Araştırmaları Küresel Başkanı Geoff Kendrick, Bitcoin'in ABD başkanlık seçimlerinden önceki haftalarda 73.800 dolarlık rekor seviyesine yaklaşabileceğini öngörüyor.

Salı günü yayınlanan notta Kendrick, Bitcoin'in son dönemdeki yükseliş eğilimini, katkıda bulunan çeşitli faktörlere bağladı. Kendrick şunları söyledi:

"Bitcoin için, birleşik faktörler, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.800 dolara doğru ilerleyişin seçim öncesi muhtemel göründüğü anlamına geliyor."

Kendrick'e göre bu eğilimi tetikleyen temel faktörler arasında ABD Hazine getiri eğrisinin dikleşmesi, spot bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF'ler) olan ilginin yenilenmesi ve Donald Trump'ın seçim şansının artması yer alıyor.

Kendrick ayrıca spot Bitcoin ETF'lerine önemli girişler ve Bitcoin alım opsiyonlarına artan ilgi de dahil olmak üzere kurumsal katılımın arttığını vurguladı. Kendrick, Deribit borsasında 27 Aralık'ta sona eren Bitcoin alım opsiyonları için 80.000 $ kullanım fiyatı etrafında artan faaliyete dikkat çekti.

"Geçtiğimiz hafta 80.000$'lık alım opsiyonunun açık pozisyonuna 1.500 bitcoin daha eklendi" diyen analist, bunun önemli bir fiyat artışına duyulan güvenin arttığını gösterdiğini belirtti. Analist ayrıca, Trump'ın kazanma şansının Polymarket'e göre %56,3'e yükseldiğini ve bunun ABD seçimleri yaklaşırken Bitcoin'in yükselişini destekleyebileceğini belirtti.

İlgili Haberler