Bitcoin fiyatları yeniden 70 bin doları aşabilecek mi?

Bitcoin fiyatları yeniden 70 bin doları aşabilecek mi?

Bitcoin sınırda: 200 günlük basit hareketli ortalamanın (SMA) kırılması fiyatları yeniden 70 bin dolara çıkaracak mı?

A+A-

Bitcoin, Ağustos ayından bu yana üçüncü kez kilit bir seviyeyi test ettiği için büyük bir hareketin eşiğinde. Tanınmış kripto grafik analisti Ali Martinez'e göre, bu seviye Bitcoin için önemli bir hamleye işaret edebilir ve potansiyel olarak bir yükseliş kırılmasına yol açabilir. Bitcoin bu seviyeyi en son aştığında 70.000$'a kadar yükselmişti. Yakında başka bir büyük fiyat sıçraması görebilir miyiz?

200 Günlük SMA'nın Önemi

Bitcoin, Fed'in son faiz indirimi duyurusunun ardından geçtiğimiz hafta %8,7'nin üzerinde etkileyici bir artış kaydetti. Bu yukarı yönlü ivme kripto para birimini 63 bin $'a taşıyarak 200 günlük Basit Hareketli Ortalama'nın (SMA) 64 bin $'lık kritik işaretine çarpıcı bir mesafeye itti.

200 günlük Basit Hareketli Ortalama (SMA), son 200 gündeki ortalama fiyatı gösterdiği için tüccarlar tarafından kullanılan en önemli göstergelerden biri. Bu çizgi, piyasa trendinin uzun vadeli bir görünümünü verir ve Bitcoin bunun üzerine çıktığında, genellikle yaklaşan bir yükseliş hareketine işaret eder.

Bitcoin Kritik Seviyeye Yaklaşıyor

Kripto analisti Ali Martinez, Bitcoin'in şu anda 63.176 $ civarında bulunan bu kritik seviyeyi Ağustos ayından bu yana üçüncü kez test ettiğini vurguluyor. Ağustos ayından bu yana bu direnci aşmaya yönelik birkaç girişimin ardından, bu seviyeyi tekrar test etmek için geri döndü.

Ekim 2023'te Bitcoin, 200 günlük SMA'sını 28.000 $ civarında aşarak ABD'de potansiyel bir spot Bitcoin ETF onayına duyulan heyecanla beslenen büyük bir ralliyi ateşlemiş ve Mart ayına kadar Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 70.000 $'ın üzerine çıkmasına yol açmıştı.

Şimdi de benzer koşullar söz konusu. BlackRock'ın Bitcoin ETF'si için opsiyon ticaretinin yakın zamanda onaylanması ve kriptoya yönelik kurumsal ilginin artmasıyla birlikte, birçok uzman ufukta başka bir kırılmanın olduğuna inanıyor.

Bu arada, 200 günlük SMA'nın üzerinde sürdürülebilir bir hareket, yeni bir boğa koşusunu başlatarak Bitcoin'i 64.000 ila 74.000 $ fiyat aralığına geri itebilir ve piyasaya daha fazla yatırımcı çekebilir.

Bitcoin Tasfiyeleri Dikkat Çekiyor

Bitcoin şu anda tüccarlar için çok önemli bir seviye olan 200 günlük Hareketli Ortalamasının (MA) yakınında seyrediyor. CoinGlass'ın verilerine göre, son 24 saat içinde yaklaşık 16,42 milyon $ değerinde uzun pozisyon ve 7,12 milyon $ değerinde kısa pozisyon likide edildi.

Bu da yatırımcıların dikkatli davrandığını ve likidasyon seviyelerinin şu anda piyasa üzerinde çok az aşağı yönlü baskı olduğunu gösterdiğini ortaya koyuyor.

İlgili Haberler