Bitcoin fiyatlarında çöküş daha da sertleşebilir

Bitcoin fiyatlarında çöküş daha da sertleşebilir

Bitcoin'in fiyatlarında düşüş sürerse, yükselişi bekleyenlerin uzun kontratları tasfiye edilebilir. Bu da BTC için uzun bir düşüş dönemine yol açabilir.

A+A-

Bitcoin'in (BTC) fiyatı son birkaç gündür tanık olunan ivme kaybından zar zor kurtuldu. Bununla birlikte, kripto para birimi yatırımcıların düşüş eğilimi değil yükselişi nedeniyle daha fazla düşüş tehdidi altında görünüyor.

Bitcoin'in fiyatı 62.000 $'dan 53.300 $'a düşerek kripto piyasasını şok etti ve birçok yükseliş hayalini öldürdü. Vadeli işlemler piyasasında üç gün içinde 263 milyon $ tutarında uzun likidasyon kaydedildi.

Bu, son iki hafta içindeki ikinci en yüksek likidasyon olup, bir önceki en yüksek seviye üç ay önce Nisan ayında kaydedilmişti. Genel olarak, bu tür yüksek likidasyonlar yatırımcıları sakinleştirme ve piyasanın soğuması için geri adım atmalarını sağlama eğiliminde.

Ancak BTC sahipleri bu görüşe katılmıyor gibi görünüyor. Düşüşün, Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu hafta başındaki konuşmasının etkisiyle karşı karşıya olduğu düşünülüyor. Bu nedenle, yatırımcılar hızlı bir toparlanma bekliyor ve bundan kâr elde etmeye hazırlanıyor.

Analist Willy Woo, vadeli işlem satın almak ile spot satın almak arasındaki farkı açıklarken bunu vurguladı. İlkinin düşüş ortamına yol açtığını belirten Woo, bunun daha fazla kayba neden olabileceğini ifade etti. Vadeli işlemler piyasasında yaklaşık yarım milyon uzun kontrat hala açık durumda.

Bitcoin'in fiyatı daha da düşerse, bu uzun kontratlar tasfiye edilebilir. Bu da BTC için uzun bir düşüş dönemine yol açabilir.

Bu yazının yazıldığı sırada 56,961$'dan işlem gören Bitcoin'in fiyatı, dün neredeyse 53,300$'a düştükten sonra istikrar kazanıyor. Kripto para birimi, dört ay önceki çift tepe oluşumundan kaynaklanan beklenen %17'lik düşüşü henüz gerçekleştirmedi. Bu tahmin, yukarıda belirtildiği gibi büyük uzun likidasyonlara yol açacak olan 50.900 $'a düşüşü hedefliyor. BTC'nin 55.000$'lık desteğini kaybetmesi halinde bu durum daha olası hale gelecek.

Öte yandan, Bitcoin'in fiyatı 55.000 $'dan geri dönmeyi başarır ve 58.800 $'ı tekrar destek haline getirirse, toparlanma başlayabilir. Bu da düşüş tezini geçersiz kılmak için 60.000$'a yükselişi mümkün kılacak.

İlgili Haberler