Bitcoin fiyatlarında düşüşün ardındaki asıl neden ne?

Bitcoin fiyatlarında düşüşün ardındaki asıl neden ne?

Bitcoin, fiyatı 56.000 $'ın altına düştüğü için düşüş ivmesini sürdürdü. CryptoQuant'ın Araştırma Başkanı Julio Moreno, bu olumsuz gidişatın arkasındaki nedene ışık tuttu.

A+A-

CryptoQuant Araştırma Başkanı Julio Moreno, X'te yaptığı son paylaşımda Bitcoin'in son zamanlarda neden mücadele ettiğini analiz etti. Analist, “Bitcoin fiyatı düştü çünkü talep artışı yok” diyor.

Varlığa yönelik talebin nasıl göründüğünü göstermek için Moreno, yatırımcılar arasında BTC'ye yönelik 30 günlük talebi tahmin etmek için zincir üzerindeki verilerden yararlanan “Görünür Talep” göstergesinin grafiğini paylaştı.

screenshot_9-006.jpgYukarıdaki grafiğe göre Bitcoin'e olan talep yılın başlarında yüksekti. Yine de, Nisan ayında zirve yaptıktan sonra, gösterge sıfıra doğru keskin bir düşüş gösterdi.

O zamandan bu yana, Görünür Talep bu nötr seviye etrafında konsolide olmaya devam etti, bu da kripto para biriminin fiyatının genel bir düşüş yörüngesine kilitlenmesinin nedeni olabilir.

CryptoQuant başkanının atıfta bulunduğu ikinci gösterge Bitcoin Boğa-Ayı Piyasası Döngüsü Göstergesi. Bu metrik, tüm piyasayı özetleyen bir değer üretmek için kar ve zararla ilgili birkaç BTC göstergesini birleştiriyor.

screenshot_10-005.jpg
Grafikten, CryptoQuant'ın Bull-Bear Piyasa Döngüsü Göstergesi açısından varlığın, fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) belirlediğinde tarihi “Aşırı Isınmış Boğa” bölgesinde olduğu görülebilir.

BTC bu zirveden soğuduktan sonra, gösterge tıpkı Ocak ve Şubat aylarında olduğu gibi normal bir “Boğa” sinyali verdi. Bu boğa piyasası koşulları geçen ayın başındaki çöküşe kadar devam etti.

Bu düşüş sırasında BTC 50.000 $'ın altına düştü ve Boğa-Ayı Piyasa Döngüsü Göstergesi piyasayı “Ayı” olarak işaretledi. O zamandan bu yana gösterge, Boğa ve Ayı sinyalleri arasında gidip gelerek geçiş sınırı etrafında konsolide olmaya devam etti.

Ancak geçtiğimiz hafta içinde gösterge sürekli olarak Ayı bölgesinde kalmaya devam etti ve bu da Bitcoin'in bu aralıkta %6'lık bir düşüş kaydetmesinin nedeni olabilir.

Moreno ayrıca, BTC yeniden test etmeye oldukça yakın olduğu için izlenmesi gereken bir fiyat seviyesine de işaret etti. Söz konusu seviye, BTC yatırımcılarının ortalama maliyet bazının alt bandını tanımlıyor.

screenshot_11-004.jpgŞu anda bu seviye 55.500 $ civarında yer alıyor. Kripto para biriminin düşüşünü sürdürmesi halinde bu seviyenin yeniden test edilmesinin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

screenshot_12-003.jpg

BTC Fiyatı

Bitcoin şu anda 55.900 $ civarında işlem görüyor.

İlgili Haberler