Bitcoin fiyatlarında fincan kulp formasyonu belirdi: Yükseliş sinyali mi?

Bitcoin fiyatlarında fincan kulp formasyonu belirdi: Yükseliş sinyali mi?

Bitcoin grafiğinde oluşan fincan kulp formasyonu yeni bir rallinin habercisi mi?

A+A-

Amiral gemisi kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) fiyatı, geçen ayın sonlarında 64.000 $'a ulaştıktan sonra son birkaç gündür istikrarlı bir şekilde düşüyor. Şu anda 56,00$'dan işlem görüyor ancak popüler bir analiste göre yakında 130,000$ seviyesini aşabilir.

Kripto para analisti MetaShackle tarafından TradingView'de yayınlanan bir gönderiye göre, amiral gemisi kripto para biriminin grafiği, büyük bir fiyat artışına yol açabilecek büyük bir fincan ve sap modeli oluşturuyor.

Analistin gönderisine göre, kripto tarihinde hiç böyle bir oluşum olmadı ve dünyayı şok edecek seviyelere inanılmaz bir koşu olacağı kesin.

Bir fincan ve kulp formasyonu, bir menkul kıymetin fiyatı aşağı doğru eğilim gösterdiğinde ve kulpu oluşturan başka bir hafif aşağı doğru kayma görmeden önce bir “u” şekli oluşturmak için toparlandığında ortaya çıkar. Yaygın olarak bir yükseliş sinyali olarak kabul edilir.

CryptoGlobe'un Ağustos ayının ortasından bu yana bildirdiği gibi, kripto para birimini daha kısa süreler için elinde tutan belirli bir Bitcoin yatırımcı grubu, 36,65 milyar dolardan fazla değere sahip 642.366 BTC'yi piyasaya sürdü.

Popüler analist Ali Martinez tarafından paylaşılan kripto para analiz firması Glassnode'un verilerine göre, kısa vadeli sahiplerin elinde tuttuğu Bitcoin miktarı zaman içinde istikrarlı bir şekilde azalıyor ve son zamanlarda önemli bir gerileme kaydetti.

Analiste göre, bu sahip grubu Bitcoin satın aldığında kripto para biriminin fiyatı yükselme eğiliminde, ancak bu sahipler sattığında da düşme eğiliminde.

Martinez'e yanıt olarak, mikroblog platformunda Checkmate adıyla tanınan bir başka kripto para analisti, kısa vadeli Bitcoin sahiplerinin varlıklarını satmadığını, bunun yerine daha fazlasının “uzun vadeli statüye olgunlaştığını” öne sürdü.

Mikroblog platformu X'te (eski adıyla Twitter) ayrı bir gönderi paylaşan Martinez, kripto para borsası HTX'te “agresif alımlarda bir artışa işaret eden” ve “önümüzdeki yukarı yönlü ivmenin” bir işareti olarak yorumlanan “Alıcı Alım/Satım Oranında bir artış” olduğunu kaydetti.

İlgili Haberler