Bitcoin fiyatlarında kırmızı alarm: 47 bin doların altına inebilir

Bitcoin fiyatlarında kırmızı alarm: 47 bin doların altına inebilir

Bitcoin'de fiyatlar çekilmeye devam ederken bir analist, Bitcoin'in 47.000 doları da görebileceğine dikkat çekiyor.

A+A-

Bitcoin son birkaç saat içinde 56.000 $ fiyat seviyesini geri kazanmış olsa da, 5 Temmuz'da 54.000 $'ın altına ani düşüşü yatırımcılara piyasayla ilişkili yoğun oynaklığı hatırlattı. Daha geniş bir zaman diliminde, Bitcoin son yedi ve otuz gün içinde sırasıyla %7 ve %20,25 oranında düşüş gösterdi.
Birçok kripto tüccarı ve analisti uzun vadede hala yükseliş döngüsü ruhu içindeyken, ani fiyat düşüşü bazıları için şaşırtıcı olmadı. Özellikle, kripto tüccarı @TheFlowHorse, 53.000 $ 'a düşüşün 52.000 $' lık hedefiyle düşüş sürecine girdiğini söyledi.

Benzer şekilde, CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju, Bitcoin'in 47.000 $ 'a düşme olasılığına dikkat çekti. Ki Young Ju'ya göre, Bitcoin daha geniş bir zaman diliminde hala bir boğa piyasasında ve bu 2025'in başlarına kadar devam edecek. Bu yükseliş öngörüsüne rağmen, piyasa katılımcıları şu anda kısa vadeli düşüş koşullarıyla mücadele ediyor. Ki Young Ju'nun belirttiği gibi, bu belirsizlik, dünyanın önde gelen dijital para biriminin tekrar ayağa kalkmadan önce 47.000 $ 'a düşme olasılığını ortaya çıkarıyor.
Haziran ayının başından bu yana kripto piyasası uzun süreli bir düşüş yaşarken, bu düşüş senaryosu giderek daha makul görünüyor. Özellikle Bitcoin milyarlarca dolar değer kaybetti ve yatırımcı güveni sarsılıyor.

Young Ju, mevcut belirsizlik nedeniyle yatırımcıları uzun vadeli yükseliş tahminlerine dayanarak yüksek kaldıraçlı uzun veya kısa pozisyonlar açmamaları konusunda uyarıyor. Bitcoin için uzun vadeli fiyat hedefinin ne olduğu sorulduğunda, döngünün zirvesinde 112.000 $'a yükseleceğini belirtti. Bu tahmin Temmuz 2010'dan bu yana gerçekleşen BTC piyasa değerine dayanıyor.


İlgili Haberler